За да се предотврати обстрел на цивилното население, подобен на

...
За да се предотврати обстрел на цивилното население, подобен на
Коментари Харесай

До какви рубежи ще достигне Русия в Украйна

За да се предотврати обстрел на цивилното население, сходен на ракетен удар против Нова Каховка, специфичната военна интервенция в Украйна би трябвало да бъде приключена в западните територии на тази страна. Това предложение направи Владимир Джабаров, първи заместник-председател на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията на Русия.

Според сенатора Украйна нанася удари освен по Донецката и Луганската национални републики, само че и по територии, които до момента официално се считат за украински.

„ Все по-често идва концепцията, че с цел да се предотврати безчовечен обстрел на цивилни, съюзническите сили би трябвало да завършат специфичната военна интервенция на западната граница на Украйна “, сподели Джабаров.

Това значи ли, че Русия ще отиде до полската граница?

Джабаров не наподобява като идеалистичен идеалист, който има вяра в знамение “, споделя Владимир Лепехин, шеф на Института на Евразийския стопански съюз.

- Най-вероятно в този случай още веднъж работят две общоприети мотивации: да се удостовери лоялността към президента плюс банална ненавист. От поредицата „ Аляска би трябвало да бъде наша “ или „ Можем да го повторим “.

От една страна е ясно, че русофобска страна до нашите граници не би трябвало да съществува. От друга страна, ние в Украйна не сме срещу режима в Киев, а против НАТО. В този смисъл би трябвало да си слагаме реалистични цели и да се стремим разграничителната линия сред съветските войски и Въоръжените сили на Украйна да минава по Днепър. Въпреки че тази задача е сложна.

Като начало е значимо Въоръжените сили на Украйна да бъдат преместени от Донецк най-малко на 100 километра, с цел да се сведе до най-малко опцията за обстрел на градовете в Донбас. И едвам тогава попитайте Джабаров дали Русия би трябвало да се движи още по-на запад.

" СП ": - Има мнение, че настоящето украинско държавно управление не би трябвало да остане даже с Галиция, то ще ни пречи оттова. Но не ни ли би трябвало буферна страна сред нас и НАТО? Или отново границата с Полша?

- Да приказваш за ориста на Галиция е като да делиш кожата на неубита мечка.

" СП ": - Но самият Путин по-рано назова освобождението на Донбас и сигурността на Руската федерация крайната цел на СВО. Това значи ли, че СВО ще доближи до полската граница?

- Никой през днешния ден не може да каже сигурно до каква степен ще стигнат съветските войски в Украйна.

" Ние също би трябвало да премерим силата си “, сподели Геворг Мирзаян, доцент във Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация.

- Едно е да освободим териториите на изток, югоизток и центъра на Украйна, където има проруски настроения и които ни трябват. Друго е да идем в Западна Украйна, разсадник на концепциите на Бандера. Моето мнение е, че е належащо да освободим Левия бряг, Кривой Рог, Николаев и Одеса. И това е всичко.

Да, Галиция си остава бандеровски резерват. Но дано поляците да се занимават с това, в случай че желаят.

" СП ": - Едва в този момент, след варварските офанзиви над Каховка, стана ясно, че СВО би трябвало да засегне цяла Украйна?

- Не става дума за това, че би трябвало да се освобождават такива и такива територии в границите на специфичната военна интервенция. Въпросът е, че би трябвало да увеличим интензивността на военните дейности от наша страна.

По-специално, с цел да ударим центровете за взимане на решения. Трябва да демонстрираме своята неотстъпчивост както на украинците, по този начин и на Запада.

" СП ": Смятате ли, че Русия се нуждае от граница с Полша? Нямаме ли потребност от буферно формирование? Можем ли да създадем буферна страна Украйна с проруско държавно управление? Колко безвредно ще бъде?

Първо, това е неверен въпрос. Ние имаме граница с Полша в Калининградска област и второ, не ни би трябвало никаква буферна страна. Защо ни е?

" СП ": - А Западът? Имат ли потребност поляците от граница с Русия, даже за сметка на поглъщането на западните райони?

- По-добре е да попитате поляците. Има разнообразни гледни точки. Някои считат, че е належащо да се завземат украински територии. Други са сигурни, че към този момент не си коства да поемат поддръжката на западноукраинските райони и също така да участвате в унищожаването на идеологията на бандеровците.

Просто тъй като е доста скъпо. Най-вероятно окончателните решения ще бъдат взети в хода на събитията, според от тяхното развиване.

Подобна линия следваме и ние. Методите за реализиране на задачите, сложени от президента, могат да се трансформират в хода на събитията. Нашата задача е да унищожим " антируския " план. За да не ни заплашва нищо друго от украинска територия.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР