За да се постигне ефективен пасивен доход, който изисква сравнително

...
За да се постигне ефективен пасивен доход, който изисква сравнително
Коментари Харесай

Георги Вулджев, икономист: Трябва да натрупаш стабилни спестявания, за да постигнеш ефективен пасивен доход

За да се реализира ефикасен въздържан приход, който изисква относително малко старания, т.е. носи относително ниска степен на риск, само че въпреки всичко някакъв относително постоянен приход всеки месец, това ще изисква в началото съществено влагане на капитал. Т.е. хората първо би трябвало да натрупат постоянни спестявания. Това сподели икономистът Георги Вулджев в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Трудно е да бъде построен въздържан приход, който изисква на процедура нулеви старания и съвсем никакви познания от страна на индивида, който се пробва да построи подобен, акцентира специалистът. Не е допустимо да се построи въздържан приход без относително огромна първична инвестиция. Затова първата стъпка е човек да стартира да икономисва, посъветва Георги Вулджев.  

" Поне първоначално ще се изисква вложението на някакво време и старания от страна на човек, с цел да се запознае минимум с вариантите. Най-ефективният метод за множеството хора е посредством някаква форма на инвестиция – дали ще е във финансови принадлежности, дали ще е в недвижими парцели, само че с цел да е ефикасна тази инвестиция е належащо човек да се образова малко “, разясни икономистът. 

Три са главните варианти за реализиране на въздържан приход – парцели, криптовалути и вложенията в акции с дивиденти. " Имайте поради, че в вложението има баланс сред риск и рентабилност. Колкото по-висока рентабилност желаеме да реализираме, толкоз по-висок риск ще би трябвало да поемем и ще би трябвало да се примирим с толкоз по-висок риск от загуба за всяка единица пари, която влагаме. Ако желаете с малко пари да вършиме доста огромни облаги, най-вероятно ще би трябвало да поемете висока степен на риск, което за жалост значи, че ще би трябвало да отделяте и повече време за ръководство на своите вложения “, изясни Георги Вулджев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР