За да се отговори по един категоричен начин е необходимо

...
За да се отговори по един категоричен начин е необходимо
Коментари Харесай

Последна Информация От Прокуратурата За Тежките Обвинения Срещу Знакови Български Политици!

" За да се отговори по един безапелационен метод е належащо прокуратурата да има пълномощия да се събират доказателства, с цел да се събират заключения и обосновани такива. Трябва да се разбере дали има осъществено закононарушение от съответните депутати или не ", изясни още представителят на основния прокурор и уточни, че такива са условията на закона.

По-категорична е прокуратурата във връзка с депутатите от " Воля " - Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Емил Христов - те имат повдигнато обвиняване за незаконен сговор на повече от едно лице за осъществяване на закононарушения, за което се планува отнемане от независимост за период от три години, написа нюз.бг.

От това следствие, в случай че Народно събрание даде позволение за възбуждане на наказателно произвеждане ще бъдат повдигнати още по едно обвиняване и на тримата народни представители, без да се приключва, нито променя остарялото обвиняване за изнудване. През този интервал прокуратурата е говорила и с други притежатели на аптеки и е разкрила нови доказателства.

Припомняме, тази заран основният прокурор Сотир Цацаров насочи към Народното събрание претенции за снемане на имунитета на шестима народни представители. Това са: водачът на " Воля " Веселин Марешки, депутатите от " Воля " Кръстина Таскова и Пламен Христов, депутатите от Българска социалистическа партия Елена Йончева и Георги Михайлов, както и депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев. Мотивите на Цацаров за снемането на имунитета на депутатите касаят позволение за възбуждане на наказателно произвеждане по отношение на упоменатите на съображение член 70 алинея 1 от Конституцията. Веднага след обявяване на информация Георги Михайлов се отхвърли от имунитета си. Той бе последван от Елена Йончева и Борис Кърчев.

Арнаудова посочи, че настояването за снемането на имунитет на народните представители е регламентирана процедура по Конституция и с цел да се подхващат дейности, ориентирани към нахлуване в правната сфера на депутати, е нужно Народно събрание да даде позволени по тази причина. Тя напомни какво са повдигнатите обвинявания на депутатите и добави, че следва разкриването на една огромна банкова и данъчно-осигурителна загадка.

Тя изясни, че повдигнатото обвиняване против депутата от Българска социалистическа партия Георги Михайлов е обвързвано с активността му на изпълнителен шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести в София. Натрупаните отговорности са в размер на повече от 24 млн. лв.. От думите на Арнаудов стана ясно, че са приложени контракти единствено и само подписвани от него. Договорите са оценени като очевидно неизгодни покупко-продажби. Има занемареност и дейностите му не пазят в цялостна степен ползите на болничното заведение.

Относно повдигнатите обвинявания на депутата от ГЕРБ Борис Кърчев сигналите са от неправителствени организации и жители и удостоверяват, че до момента в който е бил съучастник и шеф на две търговски сдружения е осъществявал незаконни схеми, които са довели до ощетяване на фиска на България. Става въпрос за две данъчни закононарушения. Едното е от тях е в интервала юни-юли 2015 година като вследствие на събраните данни същият е употребявал документи с погрешно наличие, с които не е платил данъчни отговорности в размер на изключително огромни размери. Касае се за Данък добавена стойност в размер на 320 000 лева Другите данни са още веднъж за данъчно закононарушение, като в същия интервал от време е приложена същата скица за отбягване и установяването и действителното заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери, като шеф на друго комерсиално сдружение.

По отношение на народния представител Елена Йонева, Арнаудова изясни, че става въпрос за формирано досъдебно произвеждане на 31 август по сигнал на двама национални показали и още едно лице. Стартирано е следствие на пари в изключително огромни размери. Това, което сигурно е открито от доказателствата е, че през 2012 година е взето решение от едноличния притежател на капитала на сдружението " Авторска телевизия " за основаването на взаимно сдружение с друго такова, което е една офшорна компания, записана на Вирджинските острови.

Три дни след решението през 2012 година офшорното сдружение взема аналогично решение за основаване на взаимно сдружение. Вследствие на това новообразуваното сдружение " Офроуд " е разкрило сметка в КТБ и единственият правоимащ да оперира с паричните средства от банковите сметки е шефът на новото сдружение, а точно Елена Йончева. По сметката в КТБ са постъпили 171 000 евро от уговорени 320 000 лв..

Според доказателствата към този миг средствата присвоени от длъжностни лица от КТБ не са благосъстоятелност на длъжностните лица на банката, а са благосъстоятелност на български жители, които са имали влогове в тях, уточни Арнаудова и добави, че това е предикатното закононарушение, което е било осъществено.

" Разполага се с гласни доказателствени средства, с цел да бъде сбъднат съставът на пране на пари ", посочи представителят на основния прокурор и добави, че има очевидци, само че няма да разкрие тяхната идентичност.

На въпрос кой е притежател на офшорното сдружение, Арнаудова означи, че зад офшорната компания стои едно от обвинените лица по делото КТБ. Тя не назова дали става въпрос за Цветан Василев или не.

Арнаудова посочи, че след снемането на имунитета на депутатите, ще се откри дали в действителност се касае за незаконен генезис на паричните средства, които са били трансферирани през банковите сметки и по какъв начин са употребявани паричните средства от Елена Йончева.

Ще се реши и дали да се издигнат обвинявания на трима от депутатите - Елена Йончева от БСП; Георги Михайлов от Българска социалистическа партия и Борис Кърчев от Политическа партия " ГЕРБ ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР