За да се осигури възможност повече спортни клубове и туристически

...
За да се осигури възможност повече спортни клубове и туристически
Коментари Харесай

Стартира нова процедура за кандидатстване по пилотната програма „Спортът – начин на живот“

За да се обезпечи опция повече спортни клубове и туристически сдружения да получат финансово подкрепяне по пилотната стратегия „ Спортът – метод на живот “ и да бъдат обхванати повече жители в всеобщи спортни и спортно-туристически надпревари, със заповед на министъра на младежта и спорта е открита нова процедура за кандидатстване . Крайният период за постъпване на плановите оферти в ММС е 12 февруари 2024 година

Във фокуса на програмата е подобряването на изискванията за образуване и осъществяване на всеобщите спортни надпревари , обезпечаване на опция на жители над 18 година да вземат участие в тях и да бъдат стимулирани да са физически дейни.

Спортните клубове и туристическите сдружения ще могат да аплайват по програмата, в случай че провеждат надпревари с най-малък потенциал 250 участници .
Планираният бюджет по програмата за 2024 година е в размер на 500 000 лв. . Средствата за финансово подкрепяне на план на състезателен клуб или туристическо сдружение ще са по отношение на броя на участниците, като:

1. За 250 и повече участници над 18 година – до 5000 лева;
2. За 450 и повече участници над 18 година – до 8000 лева;
3. За 800 и повече участници над 18 година – до 15 000 лв..

Новата стратегия е в осъществяване на един от главните цели на екипа на ММС за развиването и популяризирането на всеобщия спорт и спортно-туристическата активност измежду българските жители. Целта й е да насърчи здравословния и деен метод на живот, както и основаването на обществени контакти посредством присъединяване в всеобщи спортни надпревари .

Изискванията за кандидатстване и документите към програмата могат да бъдат открити на уеб страницата на Министерството на младежта и спорта в раздел „ Програми “ – Програма „ Спортът – метод на живот “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР