За да се определи какво точно капе от колата трябва

...
За да се определи какво точно капе от колата трябва
Коментари Харесай

Нещо капе от колата? Как да определим какво е

За да се дефинира какво тъкмо капе от колата би трябвало да се вземат поради две условия: приблизителното място от където се е появила течността и нейните характерности.

Под мотора

От моторът с вътрешно горене може да капе гориво, масло, охладителна течност, спирачна течност и течност за сервоуправлението, както и течност за чистачки. Дори кондензът от климатичната система капе тъкмо под мотора върху асфалта.

В средата на колата

Тук може да става въпрос за приключване на гориво - от резервоара (той най-често се намира под задната седалка) или от развалена горивна тръба. Възможно е също по този начин да има приключване на спирачна течност от спирачните тръбички, а повода изключително при остарял автомобил може да е обвързвана с разяждане. Приблизително под средата на колата може да се образува дребна локва масло от скоростната кутия.

В задната част на колата

Тук могат да бъдат отговорни детайлите на спирачната система, както и трансмисионните възли (ако колата е със задно или със задвижване на всички колела.

Около колелото

Тук най-вероятно изтича спирачна течност от развален спирачен цилиндър. На това място надали може да се чака характерна локва, само че мократа и неестествено черна повърхнина на гумата би трябвало да сигнализира лидера. В някои случаи приключването на трансмисионно масло от задвижващия мост има сходни признаци, само че това важи единствено за много по-стари транспортни средства с подвластно окачване на колелата на задвижващия мост.

Диагностика на течностите

Бензинът се разпознава елементарно по миризмата. Ако се образува същинска локва, би трябвало да се внимава тя да не се възпламени по някаква причина преди идването на пътна помощ. Дизеловото гориво има по-малко интензивна миризма, добре позната на опитните водачи. Не е толкоз рисков като бензина, само че течът би трябвало да бъде спрян незабавно.

Миризмата на спирачна течност е сходна на алкохол, висока течливост и ниско наличие на мазнини. Антифризът също е доста течен, само че на пръстите се усеща лоен, съвсем като масло. А двигателното масло, несъмнено, е мазно и мирише едва, частично химически, частично на изгоряло, написа automedia.

Маслото от ръчна скоростна кутия е най-гъстото от всички останали, има собствен личен „ мирис “ Маслото от автоматизираната скоростна кутия е с по-червеникав цвят и една концепция по-рядко. Течността от сервоусилвателя на кормилната система най-често е сходен като маслото в автоматизираната скоростна кутия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР