За да се гарантира биосигурността във фермите, ще разпоредя изготвяне

...
За да се гарантира биосигурността във фермите, ще разпоредя изготвяне
Коментари Харесай

Изготвят анализ за борба с африканска чума по свинете

За да се подсигурява биосигурността във фермите, ще разпоредя правене на разбор от Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ) за недопускане на разпространяването на болестта Африканска чума по свинете (АЧС). Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доцент доктор Крум Неделков по време на среща с представители на свиневъдния бранш. В документа ще бъдат избрани и сериозните точки.

Браншовиците предложиха държавната помощ за хуманно отношение към свинете да се ползва и през идващия програмен интервал до 2027 г . Според тях е належащо да се засилва и процесът по подписване на контракти по размер 5.1 " Подкрепа за вложения в превантивни ограничения, ориентирани към ограничение на следствията от евентуални естествени бедствия, неподходящи климатични феномени и катастрофични събития ". Те предложиха да се планува подкрепяне за бранша в Националния проект за възобновяване и резистентност.

По време на срещата беше разискван въпросът за отваряне на пазара в бранша към трети страни, като по тази причина следва да стартират взаимни дейности на страната и бизнеса.

Припомняме, че епидемията от свинска чума съществено засегна страната. Заразата докара и до съществено.

На 21 юли 2019 година, където се отглеждат към 17 000 свине. Тогава

Свиневъди обявиха на конференция, че поради разпространяването на африканската чума по свинете.

, като по-рано стартира и стерилизация след умъртвяването на прасетата в Бургаско. Тя се прави в созополското село Зидарово, където в събота бяха

В Зидарово беше доказано Стигна се сред притежателите на свине и инспектори на БАБХ.

Българската организация по храните се оплака, че, макар разрасналата се зараза на африканска чума при прасетата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР