За да се чувствате бодри и енергични през целия ден,

...
За да се чувствате бодри и енергични през целия ден,
Коментари Харесай

5 напитки, които да пиете редовно за здраво сърце

За да се чувствате бодри и енергични през целия ден, задоволително е да пиете всевъзможни натурални сокове. Но в случай че желаеме да се грижим за кардио здравето, тогава би трябвало да използваме специфични сокове за сърцето и кръвоносните съдове.

Цвекло

Сокът от цвекло е доста потребен за съдове. Това е мощно оръжие в битката с високото кръвно налягане. Червеният зарзават съдържа потребния съставен елемент " беталайн ", който забавя процеса на стареене на клетките. Съдовете стават по -еластични и броят на скокове в кръвното налягане понижава. Препоръчва се постоянно да се приема сок от цвекло за пациенти с хипертония и хора над 60 години.

Цвекло-портокал прясно

За подготвяне на напитката са ни нужни:

2 портокала;

1 огромно цвекло 2 стръка целина;

Малко алено зеле;

1 парче прясна куркума (2,5 см)

Поставете в сокоизстисквачка за шнекове и центрофугирайте. След няколко минути ще получите прясна напитка.

Ако тялото ви е сензитивно към някой артикул, можете умерено да го замените:

портокал - мандарина или грейпфрут;

цвекло - моркови или репички;

целина - тиквички;

алено зеле - бяло зеле, репички;

куркума - джинджифил.

Микс от цитрусови плодове и цвекло

Приготвяме безоблачен микс от следните артикули:

 4 приблизително огромни цвекла;

1 грейпфрут;

2 лимона;

4 моркови;

1 парче корен от куркума.

Приготвянето на съставките ще ви отнеме не повече от 5 минути. След същия интервал от време ще получите примес, която намалява кръвното налягане и усъвършенства физическите индикатори.

Домат

Последните изследвания на японски учени демонстрират, че постоянният банкет на доматен сок оказва помощ за разчистване на кръвоносните съдове от неприятния холестерол и нормализиране на кръвното налягане. От тази напитка тялото получава задоволително количество фолиева киселина, микроелементи, йод, кобалт, фосфор и други съществени субстанции. Най -вече изгодите от доматения сок носят хората, страдащи от ангина пекторис, хипертония, анемия. И това не е изненадващо. Доматеният сок освен покачва равнището на хемоглобина, само че и предизвиква образуването на серотонин, хормонът на щастието.

Най -добре е да смесите доматен сок със зелени зеленчуци или плодове. Каним ви да опитате нашите истински предписания.

Микс от 3 червени ябълки, 3 моркови, 2 междинни домата. Подгответе зеленчуците и поставете съставките в сокоизстисквачка. По предпочитание прибавете лед.

Пригответе 3 домата, 3 ябълки и малко парче джинджифил. Поставете всички съставки в сокоизстисквачка.

Ябълков сок

Високото наличие на желязо, фибри, витамин С и други фитонутриенти в ябълките прави ябълковия сок доста потребен за сърцето и кръвоносните съдове. Ежедневният му банкет оказва помощ за попречване на инфаркт, атеросклероза и други сърдечно -съдови болести. Също по този начин в ябълковия сок има антиоксиданти, които подкрепят дезактивирането на свободните радикали.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР