За да разберете по-добре взаимоотношенията си с най-близките си хора

...
За да разберете по-добре взаимоотношенията си с най-близките си хора
Коментари Харесай

Двата въпроса, задължителни за всяка връзка

За да разберете по-добре взаимоотношенията си с най-близките си хора и надлежно да постигнете по-голяма естетика и непосредственост, използвайте едно елементарно упражнение. То се състои в това да помислите върху двата най-важни въпроса, които могат да отворят път към по-пълноценен и щастлив взаимен живот. Въпросите не са по никакъв начин изненадващи, в действителност изненадваща е склонността на множеството от нас да не обръщат внимание на отговорите. В идващите редове ще разберете за какво, само че за начало вижте въпросите:

Кои са моментите в тази връзка, които най-силно ме въодушевяват?

Кои са моментите в тази връзка, които най-силно ме нараняват?

Най-силно ни нараняват и най-силно ни въодушевяват нещата, които имат най-голяма стойност за нас. Точно за това те най-вече въздействат на държанието ни. Ако с половинката си желаете да подобрите връзката си, е изцяло задоволително да знаете отговорите на тези въпроси – както за другия, по този начин и за себе си. Може би ви се коства, че тези елементи от душeвността наподобяват изцяло идентични, само че те са разнообразни при всеки човек. Всеки желае да бъдем обичан, да бъде чут, да бъде почитан – това са универсални човешки потребности. Но най-вече грижа и внимание изискват тези елементи от нас, които усещаме като най-раними. Именно в тях се крие нашият неповторим дух, нашата неповторима дарба да получаваме и даряваме обич.

Върнете се в предишното на връзката си и анализирайте моментите, които са ви вдъхновявали – успокоение, наслада, съгласуваност, както и моментите, в които сте се почувствали засегнати. За да ви е по-лесно, може да си извършите лист. Не се фокусирайте единствено върху огромните рани и наслади, припомнете си и дребните такива – тези простички моменти имат способността да ви опишат хиляди неща за това кои сте и какво има най-голямо значение за вас.

За всяка точка в листата си отговаряйте на въпроса: " Какво споделя това за нещата, които са най-важни за мен? ", а когато приключите, извадете тематиките, които се повтарят. Отделете време да проучите общите тематики и в случай че деянията задоволително внимание, най-после ще имате ясна картина на своето същинско " аз ".

В живота постоянно се случва да претърпяваме щастливи моменти, без да отделяме време да им се насладим. Мнозина от нас пък усещат стеснение в моментите на благополучие, като че ли това е подарък, който не заслужават, и неумишлено притъпяват позитивните си страсти. Често хубавите моменти провокират религиозен боязън " да не се случи нещо неприятно " - по тази причина преглъщаме насладата. По този метод притъпяваме и болката от прочувственото пострадване, казвайки си, че би трябвало да сме " над нещата " или демонстрираме неотстъпчивост, за " да не се изложим ". Ако обаче не обръщаме внимание на дребните рани и не се вслушваме в болката, която идва от тях, ние в никакъв случай няма да чуем истините, които желаят да ни кажат. Така самите ние се осъждаме да повтаряме едни и същи модели на държание, които в последна сметка не водят до нищо друго с изключение на до злощастие, малоценност и чувство за недоумение.

След като приключите с това упражнение, поразсъждавайте малко върху изводите, които сте си създали. Сега, когато сте се докоснали до най-ценните частици на вашето създание, към този момент сте в положение елементарно да си визиите какво би било, в случай че им отдавате повече внимание - като цяло, а освен във връзката си.

Следващата част от упражнението: направете същото за колегата си, поставяйки се на негово място и предполагайки неговите отговори. Задайте си въпроса кое е най-важното за половинката ви и отделете време да разгледате тематиките, които се повтарят. Колкото повече разбирате тези елементи от душeвността на индивида до вас, толкоз повече той ще се усеща скъп и обичан, и надлежно толкоз повече задоволство и наслада ще изпитвате от връзката си.

Отделете време и направете упражнението, няма да съжалявате.

Framar.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР