За да протестират срещу политиката на крайно десния кабинет на

...
За да протестират срещу политиката на крайно десния кабинет на
Коментари Харесай

Стотици хиляди излязоха на протест в Израел срещу Нетаняху

За да стачкуват против политиката на извънредно десния кабинет на премиера Бенямин Нетаняху стотици хиляди израелци излязоха на улиците нощес. Протестът беше фокусиран към фрапантно нарастналите закононарушения в арабската част на страната, съобщи ДПА.

В митингите са взели участие над 100 хиляди стачкуващи единствено в Тел Авив, осведомят уредниците им.

„ Кръвта тече по нашите улици “, съобщи кметът на населявания от араби град Тира, Маамун Абд Елхай, по време на речта си в Тел Авив. В понеделник беше убит почитан жител на неговата община наоколо до полицейски сектор в Тира.

 

 Снимка: БГНЕС/EPA/GIL COHEN-MAGEN / POOL

Кметът насочи обвиняване към кабинета на Нетаняху, че се е провалил при преодоляването на утежняващото се състояние с престъпността на местата с арабски общности.

„ Тези, които са назначили крайнодесния политик Итамар Бен-Гвир за министър на вътрешната сигурност, „ не желаят да ни пазят “, съобщи Елхай.

Бен-Гвир беше избран от опозиционният водач Яир Лапид като „ сантиментален расист и цялостен неуспех “

„ Целта на опозицията е „ битка до рухването на държавното управление “ “, съобщи Лапид.

156 души са убити от началото на годината при насилието в арабската част на Израел, съгласно информациите на медиите, припомня ДПА.

Вече повече от шест месеца не престават всеобщите митинги в Израел против политиката на кабинета на Нетаняху. Спорната правосъдна промяна е повода за това. Критиците я дефинират като опасност за устоите на израелската народна власт.

Пренебрегвайки митингите, съдружното държавно управление прекара закона през юли, който лимитира работата на Върховния съд, който възнамерява да внесе петиция против противоречивото законодателство на 12 септември.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР