За да предпазят пътуващите, полицаите са загубили живота си. Това

...
За да предпазят пътуващите, полицаите са загубили живота си. Това
Коментари Харесай

Демерджиев: Полицаи на средно ниво участват в трафика на мигранти

" За да предпазят пътуващите, служителите на реда са изгубили живота си. " Това съобщи в студиото на bTV служебният министър Иван Демерджиев за злополуката с рейс с мигранти, при която починаха двама чиновници на реда. Той добави, че служителите на реда са видели, че транспортното средство е цялостно с хора, сред които дами и деца. Те не са били в багажното поделение, а където са пасажерите, изясни Демерджиев. Вътрешният министър добави, че ще се организира образование на служителите на реда по какъв начин да не изгубват живота си при сходни произшествия. 
Иван Демерджиев разяснява и присъединяване на служители на реда при пропускане на мигранти през границата.  " Полицаи на приблизително равнище вземат участие в трафика на мигранти. Иначе измежду каналджиите има с изключение на сирийци, афганистанци и украинци и жители на РСМ. Понякога там се включват и хора, които имат обилни финансови благоприятни условия и аз не мога да схвана какво ги стимулира да правят сходна активност ", уточни той. 

Цената на мигрант е към 1000 евро, като границата е извънредно лесна за прминаване, добави Демерджиев.  " Видях с очите си по какъв начин се прескача с една стълба ", изясни вътрешният министър. Той описа и за нова скица на заплащане, която се управлява от Турция, като дефинира метода като доста новаторски. 
" Измислени са новаторски способи за разплащане, т.е. съответният мигрант би трябвало да стигне до избрана точка, да се документира идването му там. И тогава парите от Турция идват при този човек в България, който движи съответния канал, само че идват по много разнообразни много екзотични способи. Така че не е доста елементарно да бъдат проследени. Например носят се колета, оставят се на тъкмо несъмнено място, получават се пароли, даже се заплаща по посредством „ Изипей “ на разнообразни лица. Става дума за най-малко две огромни групи, които оперират в две страни. За главите на някои от тези групи е имало данни и преди “, разясни Демерджиев.
Той съобщи, че е в ход интервенция във връзка с обитаемоте места, в които има данни да се укриват мигранти.

Същевременно потокът бежанци се усилва непрестанно и прогнозата е, че най-драматично ще бъде през септември и октомври. В момента на границата ни били връщани по 1000 души дневно, като преди този момент са били по 300, изясни Демерджиев.
Над шест пъти се е нараснал миграционният напън по границите ни по отношение на година по-рано, сподели още вътрешният министър.
Вижте целия диалог във видеото.
 

Източник: бТВ
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР