За да предотвратим наднорменото тегло, преминавайки възрастта от 50 г.,

...
За да предотвратим наднорменото тегло, преминавайки възрастта от 50 г.,
Коментари Харесай

Храни, предотвратяващи напълняването при 50-годишните

За да предотвратим наднорменото тегло, преминавайки възрастта от 50 година, би трябвало освен да понижим ежедневните порции, само че и да ядем верните, написа БГНЕС. Ето някои от потребните напитни и хранителни артикули, които могат да подсилят имунната ни система.
Яйчен белтък.  Яйчните белтъци съдържат набор от аминокиселини, които играят съществена роля в метаболизма. Някой ще каже, че нужните аминокиселини могат да бъдат получени посредством консумация и на други храни. Но точно яйчният белтък се приема като референтна мярка за количеството протеини. Дори протеиновото хранене да не ни се получава, в случай че имаме толкоз протеини, колкото в яйчния белтък – това се приема от диетолозите за задоволително количество.
 Дори и лекото напълняване в междинна възраст е рисково за здравето Дори и лекото напълняване в междинна възраст е рисково за здравето
Повечето възрастни хора напълняват с възрастта, само че даже и качването на 5 кг при достигането на междинната възраст може да докара д...
Бяло месо.  Месото може да не е напълно бяло като пилешкото и пуешкото, само че съдържа най-вече протеини. То не съдържа въглехидрати, съвсем няма мазнини, само че протеините са най-естествените, а не общоприетите. Именно с такова месо спортистите построяват гигантските си мускули. Мускулите порастват по-бързо от това месо, тъй че консумирайки го ние се изравняваме със спортистите без значение, че сме над 50.
Вода.  Всеки би трябвало да пие вода. Обикновена питейна или минерална вода. Когато на тялото липсва вода, това забавя метаболизма и то освен при хората над 50 години, само че и при доста по-младите. Пийте задоволително вода. Как да схвана какъв брой да пия? Колкото искаш. Ако сте жадни – пийте вода!
Зелен чай.  Има някои нюанси при приема на това пиво. Чаят съдържа танин и кофеин, тъй че не можете да си позволите не повече от 3 чаши дневно.
Млечни артикули.  Разбира се, диетата включва освен млечни артикули, само че и самото мляко. Не всеки може да го пие. Не всеки може да понася лактозата - още повече с напредването на възрастта. Най-добре е да употребявате: кефир (нискомаслено), извара, и най-много кисело мляко . Всички млечни артикули съдържат калций, от който тялото се нуждае толкоз доста след избрана възраст.
 Смартфоните водят до напълняване Смартфоните водят до напълняване
Синята светлина, която се излъчва от екраните на разнообразни мобилни устройства, като да вземем за пример смарт телефони, провокира възприятието на апетит. Д...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР