За да постигне неутралност по отношение на климата до 2050

...
За да постигне неутралност по отношение на климата до 2050
Коментари Харесай

ЕК изготвя планове за енергийна система на бъдещето и чисти водородни технологии

За да реализира индиферентност във връзка с климата до 2050 година, Европа би трябвало да преобразува своята енергийна система, на която се дължат 75 % от излъчванията на парникови газове в Европейски Съюз. Стратегиите на Европейски Съюз за консолидиране на енергийната система и потребление на водорода, признати през днешния ден, ще проправят пътя към по-ефективен и взаимосвързан енергиен бранш, управителен от обвързваните цели за по-чиста планета и по-силна стопанска система, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Двете тактики показват нова стратегия за вложения в чистата сила в сходство с пакета за възобновяване Next Generation EU на Комисията и Европейския зелен пакт. Планираните вложения имат капацитета да подтикват икономическото възобновяване от рецесията, провокирана от ковид. Те разкриват работни места в Европа и затвърждават водещите позиции и конкурентоспособността ни в стратегически браншове, които са от решаващо значение за устойчивостта на Европа.

Германия се отхвърля от въгледобива до 2038 година

Стратегията на Европейски Съюз за консолидиране на енергийната система ще обезпечи рамката за прехода към екологична сила. В тактиката се дефинират 38 дейности за основаване на по-тясно интегрирана енергийна система, които включват преразглеждане на съществуващото законодателство, финансова поддръжка, научни проучвания и внедряване на нови технологии и цифрови принадлежности, насоки за страните членки по отношение на фискалните ограничения и последователно унищожаване на дотациите за изкопаеми горива, промяна на ръководството на пазара и планирането на инфраструктурата, както и по-добра информация за потребителите.

В интегрираната енергийна система водородът може да подкрепи декарбонизацията на индустрията, превоза, производството на електрическа енергия и постройките в цяла Европа. Стратегията на Европейски Съюз за потребление на водорода преглежда методите за осъществяване на този капацитет посредством вложения, контролиране, създаване на пазари и научни проучвания и нововъведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР