За да посетите тези музеи, имате нужда от плавници и

...
За да посетите тези музеи, имате нужда от плавници и
Коментари Харесай

7 подводни музея, пренасящи в непознатия свят на морските обитатели

За да посетите тези музеи, имате потребност от плавници и очила за гмуркане.

Те са дело на английския ваятел Джейсън де Кеърс Тейлър. Той е основал в разнообразни елементи на света паркове от статуи, направени от бетон, чието неутрално Ph спомага за регенерирането на моретата.

Мусан, Кипър

В източния завършек на кипърското крайбрежие, доста покрай нос Греко, се намира град Агия Напа. От предишното лято той е един от най-интересните туристически центрове в страната.



Пътуващите не идват тук, привлечени единствено от неговите фантастични плажове. Правят го и с цел да опознаят неповторимия музей, който се разпростира под морето. Сред съвсем стоте му статуи има дървета с тегло до 13 тона, растения и хора, които съжителстват в цялостна естетика.



Lanzarote, Канарски острови

Тук някои фигури, на половина кактуси, на половина хора, излизат от морето, с цел да ни припомнят за специфичния съюз сред индивида и природата.

View this post on Instagram
A post shared by Dive College Lanzarote (@divecollegelanzarote)

Скулптурите се намират в залива Лас Колорадас, в южната част на острова. Тук има неестествен риф с дълбочина 14 метра.

Ocean Atlas, Бахамски острови

Едно момиче е високо 7 метра и тежи 60 тона. Всъщност, става дума за най-голямата подводна статуя на цялата планета. За разлика от мита за Атлас, за нея като че ли да носи на плещите си тежестта на водите на Насау, не е никакъв проблем, написа 20minutos.es.

View this post on Instagram
A post shared by @bahamas???????????? (@bahamas)

Освен очила и плавници, не забравяйте да си вземете и фотоапарат!

Ecomusee sous-marin, Франция

В този подводен музей може да видите шест завладяващи статуи. Намира се до южното крайбрежие на Ил Сент-Маргерит и е уместно и за неопитни водолази. Дълбочината му доближава до 5 метра.

View this post on Instagram
A post shared by???????????????????????????????????? (@lovepaca)

Фигурите съставляват лица с височина 2 метра. Приличат много на маски. Вероятно този претекст е определен, тъй като локалните описват история за тайнствен френски воин - Човекът с желязната маска.

Side Underwater museum, Турция

На 25 метра дълбочина, Посейдон, със своя тризъбец, ни приветства в този музей в крайбрежния град Сиде, в провинция Анталия, на източния бряг на Памфилия.

Това е единствено една от 110-те фигури, които дават живот на този достоверен подводен град, разграничен на пет тематични зони: Войната за самостоятелност, Въртящи се дервиши, Цветна градина, Камилски кортеж и Храмът на Бога на морето.

View this post on Instagram
A post shared by Депиляция | Шугаринг | Николаев (@luda_shugar)

Те са високи сред един и шест метра, а някои са задоволително покрай повърхността, с цел да могат да им се насладят не толкоз опитни водолази.

Museo Subacuatico de Arte, Канкун

Регенерирането на морската екосистема и възобновяване на кораловите рифове бе измежду главните цели при основаването на този музей под водите на Карибско море. Намира се сред Канкун и Исла Мухерес.

View this post on Instagram
A post shared by MUSA Underwater Museum of Art (@musamuseo)

Може да видите 500 статуи в действителен размер, основани от Джейсън де Кеърс Тейлър и доста мексикански създатели като Карен Салинас, Роберто Диас Абрахам, Родриго Киньонес Рейес и Салвадор Кироз.

Grenada Underwater Sculpture park, Гранада

Този подводен музей заема 800 квадратни метра и има повече от 70 статуи, в това число Vicissitudes, който съставлява група деца, държащи се за ръце, и The Last Correspondent - мъж, седнал на бюро с пишещата си машина.

View this post on Instagram
A post shared by Stewart Dalsimer (@stewartdalsimer)

Снимки: musan.com.cy
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР