За да поддържаме сърцето и мозъка ни в добро състояние,

...
За да поддържаме сърцето и мозъка ни в добро състояние,
Коментари Харесай

Кои храни да избягваме, за да нямаме проблеми с холестерола

За да поддържаме сърцето и мозъка ни в положително положение, е значимо да обръщаме внимание на храната, която ядем. Освен това е добре да си следим равнищата на холестерол.
 Мед, кръвна захар, холестерол и изследването, съгласно което яденето на мед оказва помощ за сърдечното ни здраве
Още една причина да ядем мед всеки ден

Вкусно и потребно за...

В случай че не знаем, разясняваме, че той се натрупва в артериите и образува плака, която блокира притока на кръв към мозъка. За да избегнем това да се случва в тялото ни, можем да си помогнем като постоянно сортираме рационално храната, която консумираме.

Ето какво да заобикаляме, с цел да нямаме проблеми с холестерола.

Червено месо

Тук се включват бургери, ребърца и свински пържоли. Не е наложително напълно да изключваме тези храни от менюто си, само че е целесъобразно да понижим порциите, като ядем по-малко количество. Можем да заместваме тези нездравословни храни с по-леко месо, а алено месо да си разрешаваме най-вече един път седмично.
 Снимка 601526

Добра концепция е вместо месо по-често да хапваме морска храна, като риба (особено бяла риба) и миди да вземем за пример. Със скаридите обаче не би трябвало да се прекалява, защото потреблението им също може да докара до повишение на холестерола.

Пържени храни

Пърженето на храната нормално покачва броя на калориите в нея и също може да докара до по-висок холестерол.
 Снимка 601527

Вместо пържени можем да си приготвим картофите да вземем за пример печени. Така можем да създадем и със зелето, и с броколите. В случай че обаче някой път доста ни се прияде пържено, по-добре е да го създадем в кухненски апарат, който употребява по-малко лой.

Преработено месо

Според Световната здравна организация модифицираните меса като бекон, кренвирши и колбаси са канцерогенни. Освен това те са цялостни с натрий и наситени мазнини.
 Снимка 601528

Вместо да ги консумираме всеки или съвсем всеки ден, добра концепция е този тип храни да ги запазим за специфични мотиви.

Купени сладки произведения

Тук приказваме за всеобщо създаваните бисквитки, торти и сладкиши, които съдържат доста калории, имат ниско наличие на хранителни субстанции, само че пък огромни количества мазнини (особено наситени мазнини) и захар.
 Снимка 601529

 Яйца и за какво не е целесъобразно да ги ядем всеки ден
Защо да не ядем всеки ден яйца

Не би трябвало да се прекалява

Спокойно можем да сменяем готовите сладкиши от магазина с домашни печива, които като се изключи че можем да приготвим по-вкусни, можем да създадем и по-малко нездравословни. Достатъчно е да направляваме количеството и типа на мазнините и захарта, които използваме, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР