За да поддържа добри отношения с Китай, не е необходимо

...
За да поддържа добри отношения с Китай, не е необходимо
Коментари Харесай

Италия запазва добрите отношения с Китай и без инициативата Един пояс, един път

За да поддържа положителни връзки с Китай, не е належащо една страна да е . Това съобщи италианският министър председател Джорджа Мелони, представен от " Ройтерс ".

Италия е единствената огромна западна страна, която която планува възобновяване на остарелия Път на коприната, с цел да свърже Китай с Азия и Европа и залага огромни разноски за инфраструктура.

В изявление за в. " Месаджеро " Мелони уточни, че към момента е прекомерно рано да се заключи дали Италия е взела вярното решение с присъединението си към " Един пояс, веднъж ", или да обмисля дали би трябвало да остане част от плана.
 Италия напуща китайската самодейност
Италия напуща китайската самодейност " Един пояс, веднъж "?

Солидарност с другите страни от Г-7

" Нашата оценка е доста деликатна и визира доста ползи ", означи Мелони. Споразумението изтича през март 2024 година и ще бъде автоматизирано възобновено, в случай че някоя от страните не осведоми другата, че се отдръпва, с минимум три месеца предупреждение.

Мелони съобщи, че въпреки Италия да е единствената богата народна власт от Г-7, която е подписала меморандума за " Един пояс, веднъж ", не тя е страната от Европа и Запада с най-силни стопански и търговски връзки с Китай.
 Европейски Съюз желае устойчиво съдействие с Китай, само че да играе по разпоредбите
Европейски Съюз желае устойчиво съдействие с Китай, само че да играе по разпоредбите

Шарл Мишел прикани Пекин да притисне Русия да приключи войната в Украйна

" Това значи, че е допустимо да имаме положителни връзки, също във значими области, с Пекин, без те безусловно да са част от повсеместен стратегически проект ", посочи тя.

По-рано този месец почитан чиновник на италианското държавно управление разкри, че е доста малко евентуално Италия да възобнови съглашението.

Китай е измежду най-големите пазари за множеството страни от Г-7, изключително за подвластни от износа стопански системи, като Япония и Германия.
 Европейски Съюз търси понижаване на икономическата взаимозависимост от Китай
Европейски Съюз търси понижаване на икономическата взаимозависимост от Китай

Ще бъде разисквано на срещата на върха през юни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР