За да останем в болницата очакваме не обещания, а нови

...
За да останем в болницата очакваме не обещания, а нови
Коментари Харесай

Медсестрите в Карлово поставиха ултиматум

За да останем в болничното заведение чакаме не обещания, а нови трудови контракти с поисканото нарастване на 950 лв.. Даваме период до на следващия ден, когато ще чуем решението на управлението на лечебното заведение. Това сподели в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ Силвия Стайкова, една от напусналите медицински сестра от „ Вътрешно поделение “ на МБАЛ-Карлово във връзка груповата оставка на здравните служащи в лечебното заведение.

Стайкова посочи, че медицинските чиновници упорстват възнагражденията в болничното заведение да доближат сумата, посочена в груповия трудов контракт от януари тази година.

„ Заложената заплата е 950 лв.. До декември 2018 година възнагражденията бяха 650 лв. и от януари имаше растеж със 100 лв.. В момента заплатите за другите отделения са сред 700 и 750 лв.. Никой от лекарите и медицинските сестри не желае да напусне болничното заведение. Искаме и болничното заведение да я има, само че няма да имаме вяра единствено на обещания. Директорът доктор Пелев съобщи, че сме се отдръпнали молбите за овакантяване, а такова нещо няма. Докато не забележим трудов контракт със заплата от 950 лв. няма да си оттеглим молбите, другояче бихме останали “, изясни още Стайкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР