За да осигури договора за новия завод на Volkswagen, България

...
За да осигури договора за новия завод на Volkswagen, България
Коментари Харесай

В Германия: България с изключителна оферта към Volkswagen

 За да обезпечи контракта за новия цех на Volkswagen, България е подготвена да удвои дотациите, които предлага, написа в извънреден материал немският ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung. " Намерихме метод да предложим на Volkswagen Group вместо 135 млн. евро, 250 до 260 милиона евро ", съобщи някогашният държавен глава Росен Плевнелиев пред F.A.Z. В момента Плевнелиев е ръководител на авто клъстер България и лобира интензивно в интерес на страната си.

България предлага на VW огромна индустриална зона отвън столицата София, покрай летището. Бившата фабрика на стоманодобивна компания принадлежи на българската Първа капиталова банка и австрийската компания за недвижими парцели Soravia. Българският министър председател Бойко Борисов даде обещание на Volkswagen да покаже, че ще бъде " най-лоялният сътрудник на най-големия авто колос в света ".

Премиерът се базира на положителните условия за немските вложители и доста ниските налози. Германският автомобилопроизводител към този момент сътвори свое турско поделение в западния град Маниса при започване на октомври, с което сложи основите за начало на индустриалната си активност в Турция. Въпреки това спорните решения на президента Реджеп Ердоган и негодуванието против тях в Брюксел разколебават компанията. 

" Решението за построяването на нов цех беше отсрочено от Управителния съвет “, показват от VW. " Следим от близко обстановката и сме обезпокоени за актуалното развиване “, допълват още те.  Заради военната си атака в Сирия Турция попадна под мощна интернационална рецензия.

В понеделник немското държавно управление прикани за неотложно прекъсване на военната интервенция, с която управляващите в Анкара желаят да основат зона за сигурност за бежанци и да изкарат бойците на кюрдската милиция YPG отвън границата. Като съответна причина за нашествието се показва оповестеното евакуиране на американските войски в региона от страна на американския президент Доналд Тръмп, написа " Инвестор ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР