За да осъществява разширената си дейност, компанията инвестира 3 млн.

...
За да осъществява разширената си дейност, компанията инвестира 3 млн.
Коментари Харесай

Продукцията на над 30 малки земеделски производители достига до Lidl чрез „Русев и Русев син“

За да реализира разширената си активност, компанията влага 3 млн. лева в нова логистична база

„ Русев и Русев наследник " е един от основните снабдители на Лидл България за родни плодове и зеленчуци. Компанията обезпечава достъп до рафтовете на веригата на повече от 30 дребни и междинни аграрни производители от цялата страна. Чрез своята логистична база и личен хладилен превоз, тя подкрепя производството и дистрибуцията на стоката им, с цел да бъде осъществена в 120-темагазини на Lidl.

" Партньор сме на Лидл България към този момент 10 години и всяка година оборотът ни пораства с близо 30%. Тази сигурност в работата ни разрешава да влагаме в рационализация и непрекъснато усъвършенстване на цялата ни активност. Съвместната работа с Lidl ни оказа помощ да построим нова логистична база, да разтеглим личното си произвеждане на гъби, а напълно скоро ни следва и да възобновим автопарка с камиони с по-ниски нездравословни излъчвания. Зад всеки продукт на рафта в магазините на нашия сътрудник стоят напъните на доста хора: тези на производителите, които се грижат за развъждането на продукцията; нашите, свързани с доставки в период и качество; и напъните на Lidl, с помощта на които до клиента доближават свежи и тествани плодове и зеленчуци ", съобщи Русалин Русев, притежател и шеф на компанията.

„ Русев и Русев наследник " са една от над 250 български компании, с които Лидл България работи за доставка на артикули. Съвместната им работа стартира през 2013 година с доставка на гъби, които компанията сама създава, като провежда и импорт от Полша. Скоро по-късно „ Русев и Русев наследник " става главен снабдител на гъби за Lidl, a единствено няколко години по-късно стартира да доставя на веригата и разнообразни плодове и зеленчуци, създадени от голям брой стопанства в страната. Във всеки стадий по развъждане, бране, пакетиране и експедиция производителите постановат, одобрени от Lidl практики, гарантиращи качество и сигурност на продуктите.

Днес „ Русев и Русев наследник " създава и доставя за Лидл България над 60 типа локални плодове и зеленчуци. Компанията е един от главните снабдители на веригата, като сега обезпечава близо 50% от българските плодове и зеленчуци, които Lidl предлага.

" През годините сме включили повече от 30 снабдители от цялата страна и водим диалози с други седем, чиито продукти липсват в портфолиото ни. Повечето от тях са дребни са дребни производители, които нямат опция за личен превоз и логистика, за опаковки. Затова ние сме компактно до тях, подкрепяме ги във всевъзможни действия, в това число и със сертификацията по GLOBALG.A.P., която е едно от наложителните условия на Lidl ", изяснява още Русалин Русинов.

През 2019 година Lidl вкарва наложително условие за всички свои снабдители на плодове и зеленчуци тяхната продукция да бъде сертифицирана по GLOBALG.A.P. Това е интернационален стандарт за качество, който покрива критерии като безвредна приложимост на пестициди, работа с качествени торове и семена, разбори на водите и така нататък
Наред с тази сертификация, Lidl ползва строга система за надзор на качеството на плодовете и зеленчуците, която включва няколко съществени стадия - прецизен хладилен режим по целия път на продукта от полето до рафта в магазина, инспекции и проби при доставка в складовете, както и на място в магазина.

„ Всички над 120 типа плодове и зеленчуци, които предлагаме всекидневно, минават и през непоколебим лабораторен надзор, който включва и тестване за пестицидни останки. При тези разбори следваме прецизно регулациите на европейското и националното законодателство. Това, което ни отличава обаче, е, че нашите условия са три пъти по-строги от нормативните. Затова работим със профилирани и упълномощени лаборатории в Германия и Гърция. Те покриват всички наши условия, като точно тестват пробите за над 700 типа останки от пестициди ", сподели Здравко Здравков, „ Стоково доставяне " в Лидл България.

Чрез усъвършенстваните процеси на работа и непоколебим надзор от Lidl подсигуряват качествена храна на оптимална цена, а клиентите могат да разчитат на тествани и свежи плодове и зеленчуци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР