За да определи списъка с най-често манипулираните автомобили, IT компанията

...
За да определи списъка с най-често манипулираните автомобили, IT компанията
Коментари Харесай

Проучване разкрива най-манипулираните автомобили нов внос

За да дефинира листата с най-често манипулираните коли, IT компанията carVertical проучва повече от 700 хиляди отчета за историята на коли втора употреба, генерирани сред ноември 2020 и ноември 2021. Анализирани са 18 разнообразни пазара, в това число Полша, Румъния, Унгария, Франция, Словения, Словакия, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Украйна, България, Сърбия, Германия, Хърватия, Русия, Съединени американски щати и Италия.

Както показват данните от пробега, BMW M5 е най-често манипулираният автомобил, с малко над една трета от тестваните возила с опция за операция.

„ Половината от класацията ТОП 10 е заета от модели на баварския производител. Това има връзка с търсенето на използвани BMW коли в другите пазари. Тези данни демонстрират още, че скъпите коли е по-вероятно да бъдат манипулирани и това следва да се взима поради, когато търсим използван автомобил “, разяснява Матас Бузелис, авто специалист в carVertical.

Второ и трето място в листата са заети от BMW Серия 7 и Subaru Outback, респективно с 33,4 и 31,8% от колите с възможност за манипулиране. Audi A8 е на пето място измежду най-често манипулираните коли, до момента в който по-спортният му другар - A7, заема десетото място с малко над една четвърт (25,8%) от всички коли, за които в изследването е открито, че са претърпели операция с пробега.

Както демонстрира изследването, при покупка на кола втора употреба е от изключителна значимост е да се ревизира пробега, изключително при по-старите транспортни средства. Най-популярните манипулирани транспортни средства са създадени сред 2006 и 2016 година Матас Бузелис акцентира, че съществува връзка сред вероятността за машинация и класът на автомобила:

„ Списъкът с най-често манипулираните коли се състои най-вече от премиум транспортни средства, само че в него ще открием и някои модели от икономичната класа, въпреки и с по-малък дял от общия брой от всички модели. Представителите на Subaru, Ford и Volkswagen принадлежат към същата възрастова група като возилата от по-високия клас. От това излиза, че колите на възраст сред 5 и 15 години е най-вероятно да бъдат жертва на машинация “.

Ford Mustang е най-новият модел в листата. Бъдещите притежатели на шестото потомство на Mustang би трябвало да извърнат в допълнение внимание на инспекцията на пробега онлайн. Собствениците на BMW M5 от 2006, 5-та серия от 2007 и Х5 също би трябвало да ревизират обширно дали пробегът на автомобила им е действителен.

По-голямата част от манипулираните коли са снабдени с дизелови мотори.

„ Дизеловите коли са проектирани да изминават по-големи дистанции, което значи, че такива машини е по-вероятно да станат жертви на измами с пробега. Ако разгледаме графиките, можем ясно да забележим, че нормално до 80 и даже 90 % от манипулираните модели са дизелови. Нека вземем за образец Volkswagen Phaeton – на всеки 10 манипулирани модели, 9 от тях са снабдени с дизелови елементи и единствено един бива с бензинов мотор “.

carVertical проучва цените на манипулираните коли и откри, че 16,1% от транспортните средства, тествани през последните 12 месеца са претърпели приплъзване на километража. И защото измамите с пробега са извънредно известни измежду вторичния пазар, от изключителна значимост са онлайн инспекциите на автомобилна история, защото те защищават от това, да станем жертви.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР