За да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем решение

...
За да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем решение
Коментари Харесай

Делян Добрев: Най-вероятно ще подкрепим Закона за енергетиката

" За да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем решение да подкрепим текста в Закона за енергетиката, въпреки и да е посредствен ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
По думите му е " противоречиво какъв брой този текст може да работи ретроактивно. Договорът за ЧЕЗ е подписан при започване на годината. Тъй като сътрудниците от Обединените патриоти са доста чувствителни на тази тематика, дадох предложение за отсрочване на дебата, с цел да разясняваме този проблем ", добави Добрев.
Той посочи, че текстът не е акуратен: " Има огромна разлика сред това да контролираш покупко-продажби в банковия бранш и пенсионните фондове и надлежно други пълномощия да контролираш частни покупко-продажби. " Добрев сподели, че за такива покупко-продажби има други текстове в закона, които плануват в случай че едно сдружение не извършва отговорностите си, шефът му да бъде заменен с подобен, който е назначен от страната.
Относно новите пълномощия на КЕВР, които разрешават на регулатора да следи за операции, Добрев посочи пред bTV, че тези текстове за част от инструкция на Европейски Съюз.
Той добави, че КЕВР нямат програмен продукт за подслушване и, че това са тълкувания в медиите: " По-скоро в случай че имат някакви подозрения за злоупотреби, ще се обръщат към способените органи ", сподели още депутатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР