За да няма шокови цени през зимата трябва да се

...
За да няма шокови цени през зимата трябва да се
Коментари Харесай

Ето рецептата на Асен Василев срещу шокови цени през зимата

За да няма шокови цени през зимата би трябвало да се вземат три незабавни ограничения, сподели във Велико Търново някогашният длъжностен министър на финансите Асен Василев:
да се вземе азерски газ, да се пуснат каскадите от един гигават, което фрапантно ще стабилизира цените, както и да се оформят дълготрайни контракти от 6 и 12 месеца на електроенергийната борса, които да покриват 80 % от потреблението, с цел да се подсигурява резистентност на цените на пазара.
" Ако това не се направи шансът да има шокова цена е доста огромен ", означи Василев. За страдание служебното държавно управление е с " вързани ръце " и не може да смени бордовете, където това е належащо, с цел да бъдат промените в държавен интерес, а не в частен, разяснява той във връзка рецесията с цените на електрическата енергия и горивата, представен от Българска телеграфна агенция.

В през август Асен Василев (тогава министър) сподели, че служебното държавно управление е заварило " ПАВЕЦ плюс цялата каскада в ремонт, който де факто значи, че 1 гигават от мощностите, които могат да бъдат бързо пускани и спирани, не са налични ". " Т.е. извадихме 1 гигават от най-ключовите мощности за преодоляване на пиково търсене, както се случи тук, в летния пик, което докара до по-ниско предложение на борсата и на тези пикови цени, които видяхме. "

Финансирането на предизборната акция на обединението " Продължаваме промяната " ще бъде напълно от дарения, направени от съидейници и другари, сподели на писък ред някогашният длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков, който дружно с Асен Василев съставляват обединението.

Петков акцентира, че всички дарения идват от хора, които покриват критериите на политическия план, като множеството са от притежатели на IT компании.

Във Велико Търново някогашните министри в служебния кабинет и съучредителите на партия " Продължаваме промяната " се срещнаха със жители и симпатизанти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР