За да няма недоразумения, разпореждането посочва точния параметър според уреда,

...
За да няма недоразумения, разпореждането посочва точния параметър според уреда,
Коментари Харесай

Чеченското правителство включи „законовия” метроном

За да няма недоразумения, разпореждането показва точния параметър съгласно уреда, определящ темпата в музиката – така наречен „ метроном на Мелцел ” (ММ): с цел да дават отговор на новите условия, музикалните пиеси, които ще звучат в Чечня, би трябвало да се движат в темпа сред 80 и 116 по скалата на ММ, т.е., музиката „ да не бърза, само че и да не се влачи ”.

Това значи, че от ефира на съветската мюсюлманска република Чечня ще изчезне всяка музика, която не се вписва в тези граници, без значение от музикалния род. Новият музикален стандарт да вземем за пример е относително муден за доста от актуалните поп-стилове, чиито темпoве варират от 100 до 130 ММ, изключително в танцовите ритми. В „ законовите ” темпове не се вписва и огромна част от обичайна музика на Чечня.

Лидерът на републиката Рамзан Кадиров към този момент е инструктирал министъра на културата Муса Дадаев да направи чеченската музика „ съобразена с чеченския нрав “, написа The Moscow Times. Дадаев доразвива инструкцията: „ Заимстването...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР