За да не ви смятат за алчна, бедна и лоша

...
За да не ви смятат за алчна, бедна и лоша
Коментари Харесай

5 белега на дома, които издават бедността, алчността и липсата на самоуважение у домакинята

За да не ви считат за алчна, бедна и неприятна стопанка, би трябвало да следите положението на няколко неща в дома и да ги сменяте, в случай че в един миг изгубят положителния си външен тип.

1.       Кърпи

Хавлиените кърпи се употребяват в кухнята, в банята и постоянно са пред очите ни. Старите, износени хавлии са знак, че домакинята не се почита толкоз доста, че си разрешава да употребява сходни отпадъци.

Една уважаваща себе си стопанка даже няма да огледа забрадка с дупки. Това приказва на първо място за отношението към нея самата.

И в случай че на гостите им бъде разрешено да се подсушат с твърда остаряла и накъсана забрадка, която евентуално е оживяла допълнително от 100 пранета, тогава няма да имат доста положително усещане от домакинята.

2.       Прибори за хранене

Една уважаваща себе си стопанка в никакъв случай няма да постави напукани чинии на масата. Просто е грозно да подредиш масата с чиниите на " баба " с избеляла шарка.

Чиниите не са толкоз скъпи и всяка уважаваща себе си стопанка би трябвало да има единствено красиви комплекти, които не се срамят да демонстрират на гостите.

3.       Спално долни дрехи

Калъфка от един комплект, чаршаф от различен, покривка с жълти петна от трети. Позната картина?
5 неща в къщата, които ви нервират - отървете се от тях
Обичайните неща, които употребявате съвсем всекидневно, могат да бъдат извънредно досадни. Осъзнаването на това идва ненадейно и вие запо...
Прочети повече
Такова легло може да се види в жилищата на алчни домакини, които не желаят да харчат пари за значими елементи от семейството. Гостите също няма да бъдат удовлетворени, в случай че им предложат да спят на избелял, протъркван чаршаф.

4.       Възглавници

Хората от остарялата школа имат навика да не изхвърлят възглавниците.

Ако в къщата един път се появи възглавница, тя ще лежи на леглото в продължение на десетилетия, даже и да се е трансформирала в „ палачинка “.

Ако пълнежът на възглавницата се е намачкал, сплескал се е и просто наподобява неприятно, уважаваща себе си стопанка ще го изхвърли.
5 неща в интериора, които основават безпорядък в дома ви
Дори тези, които обичат чистенето, не са подготвени да обикалят жилището с парцал през цялото си свободно време. Но можете да спестите...
Прочети повече
Спането на такива възглавници е даже рисково за здравето, тъй като в тях също се развъждат всевъзможни микроорганизми.

Е, в случай че гостите видят тези остарели възглавници, те могат сами да си създадат изводите, да вземем за пример, че сте лаком или безпаричен човек.

5.       Балкон или беседка

Уважаващите себе си домакини вършат места за отдих на балконите, където можете да седнете на комфортен стол с чаша чай или вино и да наблюдавате какво се случва на улицата.

Алчните домакини държат на балкона единствено отпадъци, които им е жалост да изхвърлят.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР