За да не ескалира отново напрежението между враждуващите фамилии след

...
За да не ескалира отново напрежението между враждуващите фамилии след
Коментари Харесай

Участници в мелето с брадви в Казанлък: Не сме убийци, не искахме да стане така

За да не ескалира още веднъж напрежението сред враждуващите семейства след всеобщия блок в Казанлък, кметове от региона и управлението на полицията в града разискаха незабавни ограничения.

Враждата сред двете ромски семейства е от 30 години.

„ Не мога да преживея, че детето ми е умряло, че ми пребиха детето от пердах. Имам два сина в болница, единият умря, а другият ми наследник е в този момент с татко си в болница “, съобщи майката на убития мъж в всеобщия пердах.

bTV се срещна и с представители на другата фамилия, които настояват, че пострадалите са нападнали първи. Съжаляват за случилото се и желаят мир.

" Те хванаха зетя в казиното и го набиха. И ние се събираме да идем на дело, не да се караме, не да се бием и ние отиваме да си паркираме колите и те оттова скачат. Единият изкарва огромен нож ", описаха те.



" Ние не сме убийци, ние сме най-нормални хора. Съжаляваме доста, не искахме това да стане. По най-културен метод желаеме да живеем “, прибавиха те.

Масовото меле, което приключи съдбовно за един, а други пет са още с заплаха за живота, подвигна кметовете и полицията на крайник. А задачата е да се вкарат незабавни ограничения за попречване на последваща ескалация сред жителите в региона.

„ Ще намерим решение да окажем оптимално влияние върху този вид маргинализирани групи и да не допуснем бъдещи сходни прояви “, съобщи шефът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

„ Престъплението е задоволително тежко, тъй като по смисъла на закона, мярка задържане под стража на малолетно лице, се взема при изключителни условия “, сподели окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че това не е първи случай.

“Години наред страната вместо да интегрира тези хора, тя ги маргинализира и ги трансформира в машини за гласоподаване ”, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

В петък ще се гледа мярката за неотклонение на обвинените.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР