За да не ескалира отново напрежението между враждуващите фамилии след

...
За да не ескалира отново напрежението между враждуващите фамилии след
Коментари Харесай

Една от фамилиите, участвали в масовия бой: Не сме убийци, не искахме да стане така


За да не ескалира още веднъж напрежението сред враждуващите семейства след всеобщия блок в Казанлък, кметове от региона и управлението на полицията в града разискаха незабавни ограничения.



„ Не мога да преживея, че детето ми е умряло, че ми пребиха детето от пердах. Имам два сина в болница, единият умря, а другият ми наследник е в този момент с татко си в болница “, съобщи майката на убития мъж в всеобщия пердах.

Днес екипът ни се срещна и с представители на другата фамилия, които настояват, че пострадалите са нападнали първи. Съжаляват за случилото се и желаят мир.

" Те хванаха зетя в казиното и го набиха. И ние се събираме да идем на дело, не да се караме, не да се бием и ние отиваме да си паркираме колите и те оттова скачат. Единият изкарва огромен нож ", описаха те.

" Ние не сме убийци, ние сме най-нормални хора. Съжаляваме доста, не искахме това да стане. По най-културен метод желаеме да живеем “, прибавиха те.

Масовото меле, което приключи съдбовно за един, а други пет са още с заплаха за живота, подвигна кметовете и полицията на крайник. А задачата е да се вкарат незабавни ограничения за попречване на последваща ескалация сред жителите в региона.

„ Ще намерим решение да окажем оптимално влияние върху този вид маргинализирани групи и да не допуснем бъдещи сходни прояви “, съобщи шефът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

„ Престъплението е задоволително тежко, тъй като по смисъла на закона, мярка задържане под стража на малолетно лице, се взема при изключителни условия “, сподели окръжният прокурор Дичо Атанасов.

В ефира на bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че това не е първи случай.

“Години наред страната вместо да интегрира тези хора, тя ги маргинализира и ги трансформира в машини за гласоподаване ”, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

В петък ще се гледа мярката за неотклонение на обвинените.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР