За да направим резултата от COP28 наистина исторически“, трябва да

...
За да направим резултата от COP28 наистина исторически“, трябва да
Коментари Харесай

Евроизгледи. COP28: Исторически резултат, но за кого?

За да създадем резултата от COP28 в действителност „ исторически “, би трябвало да освободим договарянията – и нашите политически и стопански системи – от мазната хватка на промишлеността за изкопаеми горива, написа Паско Сабидо.

COP28 беше историческа. За да има някакъв късмет да се задържи покачването на световната температура под 1,5°C, ерата на въглищата, петрола и газа би трябвало да завърши.

С приемането на „ преход от изкопаеми горива “, COP28 беше първият път, когато изкопаемите горива беше включено в текст на Организация на обединените нации по отношение на изменението на климата.

Въпреки това, по-внимателен взор върху текста разкрива „ литания от малки врати “, спешни люкове, които разрешават на промишлеността да продължи да работи както нормално, до момента в който твърди, че се бори с добра борба. От тяхна позиция: задачата е изпълнена.

Това не би трябвало да е изненадващо, като се има поради, че техните лобисти наводниха COP28, която сама по себе си беше управлявана от изпълнителен ди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР