За да направим магистрала Хемус“, трябва да гласувате. Това каза

...
За да направим магистрала Хемус“, трябва да гласувате. Това каза
Коментари Харесай

Бойко Борисов от Варна: За да направим „Хемус“, трябва да гласувате

" За да създадем автомагистрала „ Хемус “, би трябвало да гласувате. " Това сподели пред деятели и симпатизанти в препълнената зала „ Младост “ във Варна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Сърдит съм, откакто две години " Хемус " е спрян. Не съм пристигнал да неистина хората, нито да гласоподават за мен, тъй като е значимо да стана министър председател. Яд ме е, че перлата на Черноморието няма автомагистрала, няма втори мост. Единственото, което е направено, е било по наше време “, уточни Борисов.

„ Не пускат автомагистралата, с цел да не се каже: Бойко я направи. Съжалявам. 20 некъпани затваряха кръстовищата. Те са 20 души, само че подвигат звук. Вие две години - нищо. И нищо не се случи за Варна. Оставихме им 1 милиард за „ Хемус “ в специфична сметка в Българска народна банка. Асен Василев ги похарчи, напомни Борисов. И министърът на Румен Радев сподели, че е идиотия да се спре „ Хемус “, съобщи експремиерът. А съществителното за това е глупак, добави той.

„ Над 60-70 на 100 са поскъпнали най-важните неща. Промяната е пирамида, за 6-7 месеца ви обра майсторски “, съобщи той.

„ Лъжейки, че покачват пенсиите, с тука има - тука нема, в това време те те обират и ти взимат от двата джоба “, разяснява Бойко Борисов.

„ Ако тези останат още да ръководят, ще имаме 50 млн. дълг. А ние държахме 12 милиарда фискален запас и харчехме колкото изкараме. Сега се карат кой вдигнал пенсиите. Но майсторлъкът е кой ще изкарва парите, кой ще заплаща тези пенсии. В момента страната дотира тока, газа, бизнеса, само че такава машина не е измислена. Тези страни влизат в дългови спирали. На Гърция и Италия има кой да им оказва помощ, тъй като са в еврозоната, на нас няма. Няма и пари от Плана за възобновяване. Лошо ли ви беше със санираните блокове. Е, който направил, направил. Върнаха ни с 10 години обратно през тези 10 месеца. Знам, че чакате нещо да ви излъжем, да ви дадем оптимизъм, само че идва тежка зима, дърва няма, пелети няма. Само пари в офшорките, както написаха 100 млн. Имането е най-малко три пъти по-хубаво от немането, споделяше дядо ми “, съобщи Борисов.

„ От вашите джобчета към тези компании излизат по 30 милиона дневно “, добави той.

„ Сега с тази частична готовност, приказва се за нуклеарен шантаж. Ако някой направи бойкот, какво става с нашето земеделие и туризъм. Всеки ден го приказват това. Затова през вчерашния ден Гари Каспаров, който пристигна единствено в централата на ГЕРБ на крайници, прикани всички да гласоподават за ГЕРБ “, сподели Борисов.

„ Частичната готовност ме плаши доста. Затова имаме ясна позиция, че войната би трябвало да спре и би трябвало да се оказва помощ на Украйна. В противоположен случай рискуваме “, съобщи той.

„ Периодът е доста тежък и рисков. Ние вместо като българи да кажем, че подобен пожар гори...виждате Ердоган плаши гърците, че ще отиде някоя нощ, а сърбите и косоварите са в тленен спор. И ние сме се разделили да махаме едните, да чегъртаме. Не може ли в тази тежка обстановка някакъв разсъдък “, отсече експремиерът.

„ Толкова разочарования виждам от хората от Кирил и Асен, че не си представям по какъв начин ще ви предложа такава договорка. Не е въпросът дали те желаят, към този момент нашите хора не го желаят. Аз съм умел човек - по-трудно и по-опасно време в последните 50 години не е имало. Трябва да имаме доста мощна страна. Не че с Радев сме се заобичали, само че виждам да е по-мирно, а апропо и те “, съобщи Борисов.

„ Служебните министри на Радев завариха цялостен безпорядък и бардак “, сподели още той.

„ Много ви обичам, Варна, доста желая да сте перлата. Каквото можахме за тези години, направихме. Ще се пенсионирам, когато видя " Хемус " подготвен, в случай че Господ ми е дал път “, уточни експремиерът.

„ Стартирахме основни планове, които, в случай че не бяха пратени във фризера от държавното управление на Кирил Петков, щяха да са факт в този момент, сподели Иван Портних пред събралото се голям брой. За страдание, огромна част заради несръчност са във фаза на заледяване. Вече година и 8 месеца сме в новия програмен интервал, а няма нито една отворена европрограма, по която общини, университети, бизнес да аплайват. Това става в години на рецесия. Нито един лев не е пристигнал по Плана за възобновяване, а най-хубавите планове, установихме, че не са включени “, сподели Портних.

„ На първо място, от основно значение за бизнеса във Варна, е автомагистрала Хемус. Новата индустриална зона не е преместена с нито една крачка напред. Магистрала Черно море, вторият Аспарухов мост, който би трябвало да свърже Хемус и Черно море, бяха спрени и нищо не се направи, въпреки че им бяха оставени парите “, сподели още той.

„ Но ние ще създадем всичко това и това ще докара до повдигане на приходите на хората, даде обещание Портних.

„ Благодарение на Борисов и държавното управление му построихме бул. Левски, направихме една пътна артерия, която реши значително трафика в централната част на Варна и в този момент голямата част от хората си включват в маршрута този бул., напомни той.

„ Вече можехме да имаме различно трасе до Летището, това можеше да е реалност, в случай че не бяхме изпаднали в безвремие. Градската железница - щяхме да сме в напреднала фаза. Много провокации имаше към новите рейсове, само че първите към този момент пристигнаха. Ние ще употребяваме тези рейсове, а средствата са по планове, датиращи от държавното управление на Борисов и ГЕРБ, сподели кметът на Варна.

„ Виждаме тоталния неуспех на Политическа партия. Това е една злополука във всяка една сфера “, заключи той, приветстван от залата.

„ Усилията на голямо количество специалисти е хвърлена в нищото, вероятността на града е спряна заради несръчност и неведение. В навечерието на независимостта, дано си пожелаем мощна и самостоятелна България и страната да измлезе от рецесиите, до които я докара тази безумна коалиция на Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия....Пълна готовност и победа на 2 октомври, с цел да можем да вървим напред, в умозаключение сподели Портних.

„ Станахме очевидци на ругатни, клюки от медии. Ние знаехме, че фотосите с чекмеджетата са черен пиар, монтаж, схванаха го всички в Брюксел. Това цели да отклони хората от изборите, да отклони вниманието на хората от кражбите и измамите, които тези хора свършиха. Бруталните акции пред пандизите разкриват безсилието на шайката на харвардци. Никой не може да си показа, че тайфа некадърници може да срутят страната - една къщурка за птички не са съградили, а нанесоха тежко проваляне върху стопанската система на страната. Само за 3 месеца халвардските измамници са съумели да откраднат над 100 млн. лв. в офшорки, ползвайки офшорки. 100 млн. за три месеца. И това е единствено началото. Срещу нас стоят политически планове, финансирани от олигарси с капитали с неразбираем генезис. Всички схванаха, че единствено държавно управление на ГЕРБ може да се оправи с кризат “а, разяснява от трибуната Красен Кралев, някогашен министър на спорта.

Водачът на варненската листа Даниел Митов благодари на всички от листата.

„ Този път ще бием Политическа партия и то с доста. Преди към две години акцията беше доста мръсна. Тук има интернационалните наблюдаващи, които следят процеса и ние помолихме да се концентрират върху някои от нещата, които наблюдавахме. Не единствено върху нелегитимния метод, по който Бойко Рашков влияеше върху изборния развой. Това не беше отразено в отчетите. Надявам се в този момент всичко да бъде отразено “, напомни Митов.

„ Преди 2 години България я сполетя злополучие, злополучие на нахалното предпочитание за безконтролна власт Умните и красиви се оказаха безумни и кресливи. Борисов им остави работеща и добре функционираща страна, само че те пристигнаха с чукове в ръка и взеха решение да трошат, стопираха автомагистрала Хемус от проклетия, стопираха другите инфраструктурни планове, не докараха нито лев по европрограми, занимаваха се с бандитлъци във връзка с газа и горивата. Всички може би сте видели това следствие на ПИК, от което излиза наяве, че тези юнаци са освен нахални мошеници, ламтящи за власт, а и по огромни бандити “, напомни Митов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР