За да намали разходите, без да губи ценни кадри, Intel

...
Коментари Харесай

Intel праща в неплатен отпуск част от работниците си в Ирландия


За да понижи разноските, без да губи скъпи фрагменти, Intel праща служащи в неплатен отпуск
(снимка: Intel)

Високотехнологичната промишленост дава от ден на ден признаци, че навлиза в интервал на рецесия. За това свидетелстват проектите на доста корпорации да съкратят личен състав или най-малко да отсрочат плануваното по-рано наемане на нови чиновници. Ирландската фабрика на чипмейкъра Intel удостоверява обрисувалата се наклонност.

На неотдавнашна конференция на Credit Suisse финансовият шеф на Intel Дейвид Зинснер съобщи, че компанията ще се стреми да понижи разноските си с $3 милиарда през 2023 година Разбира се, това включва съкращения на личен състав. Но спестяванията не постоянно ще стават посредством директни съкращения, съдейки по дейностите на Intel в Ирландия.

До две хиляди локални чиновници на компанията ще излязат в дълъг неплатен отпуск, заяви Ройтерс, базирайки се на обява в Business Post. По решение на управлението на Intel, чиновниците на завода в страната са били помолени да си вземат тримесечен отпуск без възнаграждение.

Представители на Intel акцентират, че тази процедура разрешава, от една страна, да се понижат разноските на компанията за избран интервал, а от друга – да се задържи скъп индустриален личен състав. Участието в програмата е непринудено. Очевидно от 5000 души към 40% са изразили подготвеност да посветят три месеца от живота си на други действия.
още по темата
Заводът на Intel в Ирландия е единственият настоящ индустриален център на компанията в Европа. Ръководена от Патрик Гелсингър, компанията реши по-рано да влага до 17 милиарда евро в Ирландия и да усвои технологията Intel 4, която е конвенционален аналог на 7-нм технология на съперниците.

Все още е мъчно да се каже по какъв начин решението на Intel да изпрати забележителна част от личния състав на ирландското си дружество в продължителна почивка ще се отрази на проектите на компанията да усвои производството на чипове по модерни софтуерни процеси в Европа.

Някои автомобилни съставни елементи също се създават тук по технологията Intel 16 и доста участници на автомобилния пазар не стопират да повтарят, че дефицитът на чипове в тази промишленост към момента не е преодолян, тъй че техните ползи могат да пострадат от това решение на Intel.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР