За да надхитрят грипа: В забавачка мерят температура като на

...
За да надхитрят грипа: В забавачка мерят температура като на
Коментари Харесай

За да надхитрят грипа: В забавачка мерят температура като на летище


За да надхитрят грипа: В забавачка мерят температура като на летище. Детски градини в Пловдив вкараха противоепидемични ограничения, преди да бъдат разпоредени от здравните управляващи – като предпазен ход против разпространяването на сезонните вируси.
Състоят се в по-строго следене
до занятия да не бъдат допускани хлапета, които демонстрират признаци като хрема, кашлица, температура, общо неразположение.

Изисквам доста прецизен филтър на входа при приемането на децата, изясни директорката на ДГ „ Щастливо детство “ Евгения Попиванова. Категорична е, че е належащ освен поради предстоящата грипна вълна, само че и заради
случаите на морбили в прилежаща Румъния.
Още на входа на образователното заведение медсестра ревизира децата за забележими белези на неразположение. Мери и температурата. Наскоро детското заведение купило четири термометъра от най-модерните ​- за отдалечено снемане на данните. Такива се употребиха на летищата по време на коронавирус пандемията, само че сегашните
са последно потомство – по-точни и надеждни.
С влизането на хлапетата в детската градина се прави стерилизация на ръцете.

Към днешна дата отчитаме огромен резултат от стъпките за безвредна и сигурна среда, които предприехме против ковид, тъй като се оказаха доста ефикасни и против грипа, споделя Попиванова.
Още тогава детската градина
купила бактерицидни лампи и аератори, които пречистват въздуха. Те се употребяват и непрекъснато.

Още преди коледните празници директорката разпоредила и личният състав да употребява маски. Това основава известни неудобства, само че  още предходната година се убедихме, че тези ограничения лимитират разпространението на грипа, споделя Попиванова.  Три пъти дневно
се прави и стерилизация на всички брави.
Филтърът е освен за децата, а и на административния вход – за личния състав и за външни хора. Докато се прави за хлапетата, родителите изчакват. А през вчерашния ден го минаха дори служащи, пристигнали да инсталират охранителна техника.

Отсъстващите деца в първия ден от седмицата не бяха повече, в сравнение с са по всяко
друго време на годината.
Такава е картината в целия град, удостовери след диалози с шефове Донка Щилянова, шеф на общинския отдел „ Образование “. Децата, които през вчерашния ден отишли на детска градина или ясла, дори са повече от предходната седмица. През предходната посещаемостта беше доста по-ниска, тъй като доста фамилии бяха удължили празниците, разясни Щилянова.
Все още няма инструкции от Регионалната здравна
ревизия да се броят децата и да се подава информация за каузи на отсъстващите – мярка, която предхожда взимането на решения за противоепидемични ограничения по време на грипни талази.  След като бяха въведени електронните дневници и в образователните заведения за най-малките, сме в положение във всеки миг да засечем и да подадем такива данни за системата на предучилищното образование в Пловдив, увери Щилянова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР