„За да можем да се справим с COVID предлагаме разяснителна

...
„За да можем да се справим с COVID предлагаме разяснителна
Коментари Харесай

За справяне с COVID кризата БСП предлага разяснителна кампания и национално епидемиологично изследване

„ За да можем да се оправим с Коронавирус предлагаме разяснителна акция и национално епидемиологично излседване ".

Това съобщи в ефира на Нова телевизия лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България " в Благоевград проф. Георги Михайлов.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е подкрепила изключителното състояние след изясняване на периода му и пълномощията на Министерски съвет. По думите му със затварянето на планините, гоненето на хората и страхът, който се всели - всичко това настрои цялата нация отрицателно и това е имало доста последици през последвалите две години, за които отговорност носи ГЕРБ. По думите му, макар всички ограничения и полицейски час, разпространяването на вируса не е намаляло до появяването на имунизациите.

Проф.Георги Михайлов съобщи, че Българска социалистическа партия предлага няколко стъпки, от които преди всичко разяснителна акция. " Никога не е късно, хората да схванат, че имунизациите са потребни ", безапелационен бе той. Попитан дали имунизирането би трябвало да стане наложително, Михайлов отговори: „ По света на наложително лечение и профилактиране подлежат единствено хора, които не носят отговорност за себе си. Всичко останало е принуждение върху персоналната независимост на деяние на индивида. Не би следвало никой доктор да възприема такава позиция и не знам някъде по света да има такава ", акцентира лидерът на левицата в Благоевград.

Според него България с малко повече от 20% имунизирани не може да с разреши въвеждането и на наложителен зелен паспорт.
„ Българска социалистическа партия настояваше да се усили абсолютния брой на изследваните лица. За да управляваш един развой би трябвало да знаеш по какъв начин се развива той. Как в този момент сме на последно място по имунизирани, тогава бяхме последни по брой изследвани регистрирани случаи, Вместо това се водеха разногласия кой тест да бъде употребен ", акцентира проф. Михайлов.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е предложила на професор Кацаов да се направи изследване на заболеваемостта у нас и да не се разчита единствено на данните на една частна лаборатория, само че досега няма такова. „ Няколко стотин милиона души са инфектирани публично в света, смъртността е 2.048%. Всички епидемиолози знаят, че това е единствено върха на айсберга. Болните са 10 пъти повече и смъртността е съизмерима с грип ", изясни той. Според него, в случай че създадем изследване в България. Ако забележим какъв е броят на хората, които са контактували с тази зараза ще знаем накъде да насочим нашите профилактични и лечебни старания като здравна система.

На въпрос за влизането на проф. Балтов в политиката от Политическа партия ГЕРБ Михайлов разяснява, че политиката е непозната за един добър настоящ доктор. „ В тази комплицирана конюнктура да застанеш на страната на една партия, която носи сериозна политическа отговорност за протичащото се у нас в последните 10 години и оценката е с отрицателен знак, няма по какъв начин като негов сътрудник да не се учудя ", заключи проф. Михайлов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР