,,За да може всичко да се реши на 15 март,

...
,,За да може всичко да се реши на 15 март,
Коментари Харесай

Бербатов: За да може всичко да се реши на 15 март, подготовката на Конгреса трябва да бъде безупречна


,,За да може всичко да се реши на 15 март, подготовката на Конгреса би трябвало да бъде безупречна, с цел да няма обжалвания след това. Всичко би трябвало да завърши тогава и да стартира да се работи и да се надгражда. Нашата концепция, уповавам се и тази на другите претендент президенти, е всеки да направи по този начин, че разпоредбите на Конгреса да бъдат тези по правилник и по закон. Ако би трябвало всички дружно ще работим с БФС, с цел да има бистрота. ``Това сподели някогашният капитан на националния тим Димитър Бербатов по Българска национална телевизия.

" Битката е дълга и към момента не е завършила. За да може всичко да се реши на 15 март, подготовката на Конгреса би трябвало да бъде безупречна, с цел да няма обжалвания след това. Всичко би трябвало да завърши тогава и да стартира да се работи и да се надгражда. Нашата концепция, уповавам се и тази на другите претендент президенти, е всеки да направи по този начин, че разпоредбите на Конгреса да бъдат тези по правилник и по закон. Ако би трябвало всички дружно ще работим с БФС, с цел да има бистрота. Журналистите също ще би трябвало да бъдете позволени до залата. Апелирам към всеки, който желае Конгресът да бъде извършен по почтен метод, да приказва, да демонстрира и да пожелаваме от БФС да бъдат направени правила, които не изискват измами. Недопускането на публицисти автоматизирано демонстрира, че искаш да скриеш нещо ", стартира голмайстор №1 в историята на представителния отбор.

" Ние водим тази борба към този момент три години. Нормално е да покажем, че имаме зъби. Трябва да покажеш, че има неща, на които държиш, и в случай че те не се случват, ти ще реагираш. Битката към този момент върви към своя край и последните стъпки би трябвало да се извървят по верния метод. Подадената оставка не значи, че всичко е цветя и рози. Има още няколко дребни крачки, които би трябвало да бъдат извървени, с цел да се стигне до този вярно извършен конгрес и там да се реши всичко ", продължи той.

Бербатов разкри детайлности и към програмата си, която показа на конференция в Българска телеграфна агенция по-рано тази седмица.

" Очевидно е за какво желаеме да се вкара мандатност на президента на БФС. Когато 18 години имаш цялата власт и никой не ти търси отговорност за протичащото се, стигаме до този миг, в който футболът ни е доста слаб. Във всяка една сфера би трябвало да има мандатност. 12 години се допуска, че е задоволително време, с цел да изпълниш задачите. Това важи като цяло за спорта и спортните федерации. Във футбола въвеждането на мандатност става посредством смяна в Устава на БФС. Дали има потребност от сходно нещо и в другите федерации? Това би трябвало да попитате хората в тях ".

" Футболът към този момент се трансформира в бизнес и от време на време би трябвало да бъде ръководен като подобен, с цел да генерира доходи. В същото време обаче не трябва да забравяме, че това е спорт. Има ги и двата детайла - спорт и бизнес. За това в Изпълкома би трябвало да има хора, които са бизнес и спортно насочени, с цел да има симбиоза. На въпроса за какво няма да има президенти в Изпълкома - когато се отдели професионалният футбол от БФС, просто няма да има смисъл от тях. Професионалната лига би трябвало да управлява шампионата, както е по целия свят. Това е един от видните проблеми за решение. Когато се случи, президентите на клубовете могат да се съберат и да създадат своя артикул, който след това да продадат. Така ще се вдигне и равнището на игра, и ТВ правата. По този метод ще има повече финанси за всички ", сподели още някогашният нападател на Манчестър Юнайтед и добави по повод формата на шампионата:

" Форматът на шампионата е деликатна тематика. Ще предизвикваме полемика с клубовете, тъй като става въпрос за тях. Ще ми бъде забавно да схвана какво те мислят. Ако те не са съгласни с нас, да могат да ни дадат доводите за какво. Това ще бъде потребно и за нас, и за тях, с цел да може футболният артикул да проработи по-добре в сравнение с сега. Тази двумесечна пауза сред полусезоните е извънредно дълъг интервал. Много родни експерти също са се изказвали по тематиката. Ние няма да измислим нищо ново - гледаме в другите страни по какъв начин го вършат. В един миг ще би трябвало да се опита нещо ново ".

" Една от моите фантазии и задания ще бъде да създадем народен стадион, който в един миг да посрещне огромен европейски край. Това би било привилегия за всички нас, само че за задачата е необходим стадион и поддръжка от страната. На първо време обаче би трябвало да убедим страната, че си заслужава едно сходно оборудване. В прилежащите на нас страни са намерили методите, което демонстрира, че всичко това е допустимо. Нужно е единствено предпочитание. Стадионът може да генерира доходи и самичък по себе си, а на единствено когато има мачове. По този метод се генерират средства ", добави Бербатов.

Бербатов се върна и към митинга от 16 ноември, когато се стигна до конфликти сред почитатели и служители на реда преди евроквалификацията сред България и Унгария на " Васил Левски ". " Живеем доста време в една тъжна реалност за футбола у нас. И когато най-после се опиташ и да вземеш футбола от почитателите, това минава всякаква граница и по тази причина се стигна до тези митинги. Хората демонстрираха какво мислят за ръководството на БФС, само че както споделих и по-рано, остава да бъдат направени последните значими крачки и след 15 март, който и да пристигна, той да стартира да гради. Протест по време на конгреса съгласно мен би бил израз на почитателите, че те също желаят нещата да се случат, както би трябвало. В този хотел и преди са се правели конгреси, които не са протекли, както би трябвало. Футболният почитател желае всичко това да завърши, само че в това време да бъде осведомен и да има бистрота. Ако още веднъж се стигне до някакви измами, футболната общност ще желае отговори ", добави той на фона на планувания митинг в деня на Конгреса.

" Една от концепциите ни е да обърнем внимание и на различните формати - женски футбол, плажен футбол, футзал и така нататък Женският футбол е залегнал и в стратегиите на УЕФА и ФИФА и по тази причина ние се допитахме до прилежаща Румъния, където развиват дамския футбол. Изпратили са ни опорни точки, които ние представихме. От следващата година всеки клуб ще би трябвало да има и женски тим, тъй че се развиваме и в този формат ", сподели още Бербатов във връзка с различните формати, измежду които женски футбол и плажен футбол.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР