"За да може фалшиво съдържание да бъде премахвано онлайн, е

...
"За да може фалшиво съдържание да бъде премахвано онлайн, е
Коментари Харесай

Премахват сайтове с фалшиво съдържание

"За да може подправено наличие да бъде премахвано онлайн, е належащо органите на равнище Европейски Съюз, даже и на световно равнище да могат да обменят информация. Най-добрият вид е това трансгранично съдействие да се разгърне в по-голям мащаб ", сподели в утринния блок на Bulgaria ON AIR ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Той разкри, че има планувани наказания, които могат да стигнат до 10 000 лв. при първо нарушаване и до 20 000 лв. при второ.

"Потребителите ще са предпазени даже да не бъде открито кое лице стои зад неточната онлайн процедура. Ние и в този момент ревизираме, както по сигнали на консуматори, по този начин и по време на акции. Установявайки някакво нарушаване, в този момент имаме и стъпка напред - да се прекрати хостването и това нещо да го няма в ефира ", разяснява Маргаритов.

По думите му главно ще се управлява за нелоялни практики, при които потребителят е подведен.

"Няма качествено разграничение в това, което Комисията ще извършва отсега нататък ", посочи Маргаритов в ефира на Bulgaria ON AIR.

КЗП разкри главните проблеми на потребителите

Той съобщи, че предходната година жалбите в КЗП са намалели и за първи път не са се нараснали.

"Има нарушавания при онлайн търговията, които са осъществени несъзнателно, а поради непознаване на разпоредбите. Кумулирането на % понижение е неточно. Законът споделя, че би трябвало да се анонсира % понижение от остарялата цена ", добави Димитър Маргаритов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР