За да може Европейският съюз да осъществи плановете си за

...
За да може Европейският съюз да осъществи плановете си за
Коментари Харесай

ЕС: Трябват повече инвестиции в зелената енергия

За да може Европейският съюз да реализира проектите си за възобновима сила, ще са нужни големи вложения, съобщи Euronews.

Това е главното обръщение на министрите на енергетиката от Европейски Съюз на двудневната среща в Стокхолм, която стартира в понеделник.

Разговорите бяха съсредоточени и върху ограничението на енергийните доставки и реформирането на пазара на електрическа енергия.

След първия ден на диалозите министрите подчертаха нуждата от повече електрическа енергия без изкопаеми горива и смисъла на развиването на по-добра инфраструктура, като да вземем за пример точки за зареждане на коли и други транспортни средства.

" Много министри акцентираха, че за конкурентоспособността на индустрията е належащо повече и по-евтино електричество без изкопаеми горива ", споделя Ебба Буш, заместител министър-председател и министър на енергетиката на Швеция. " Що се отнася до електронната подвижност, устойчивите биогорива и електрогорива, наподобява сме съгласни, че се нуждаем от всички решения и оставяме пазарните механизми да разработят най-рентабилните други възможности. "

Тя добави: " Позволете ми да завърша, като припомня на всички, че ще са ни нужни обилни вложения, с цел да преминем от упоритост към действителност. Нашата оценка преди сключването на зелената договорка сподели, че капиталовите потребности за транспортните средства и инфраструктурата, нужни за нисковъглеродната подвижност, са към 130 милиарда евро годишно. " /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР