За да може денят ни да бъде изпълнен с много

...
За да може денят ни да бъде изпълнен с много
Коментари Харесай

Това са храните, които ни гарантират дълбок и спокоен сън

За да може денят ни да бъде изпълнен с доста сила и подготвеност за всички задания и провокации, с цел да сме изцяло здрави и тялом, и духом, от най-голямо и значимо значение е сънят ни.

Ето някои питиета и храни, които ще ни оказват помощ да създадем съня си пълностоен и здравословен, подобен какъвто би трябвало да бъде.



1. Банани

Един банан час преди лягане подсигурява по-лесно заспиване, тъй като са богати на аминокиселината триптофан, която повишава серотонина (или по-познат като хормонът на щастието), както и магнезий, и калий, помагащи за положителния сън.

2. Бадеми

Магнезия в тях се грижи за равновесието в нервната ни система, а протеинът в тях разрешава да се резервира равнището на захарта непрекъснато и по този начин да превключим в режим на покой, от режим на подготвеност.

3. Билкови чайове

Една огромна част от билковите чайове са със наличие на танин и кофеин, а те не въздействат добре на тялото. За да са подобаващи за сън можем да им прибавим прясно мляко. А в случай че не желаеме, просто би трябвало да изберем подобаващия чай без танин, като да вземем за пример чая от лайка, който успокоява или този от маточина, влияещ добре на нервите.



4. Млечни артикули

Млечните артикули, богати на калций, въздействат доста добре с етапите на съня и чаша топло мляко или даже кофичка кисело, ще свършат чудесна работа за положителния сън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР