За да може да се водят някакви разговори с ГЕРБ,

...
За да може да се водят някакви разговори с ГЕРБ,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Очаквам новото Народно събрание най-после да излъчи управление

За да може да се водят някакви диалози с ГЕРБ, би трябвало забележим смяна в тях
„ Очакванията са ми новото Народно заседание най-сетне да излъчи ръководство на страната, тъй като това, което се случва, е безусловно невиждано, четвърти следващи избори за 18 месеца, и е извънредно нездравословно за страната “. Това съобщи националният представител от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев, незабавно откакто новите 240 национални избраници поставиха клетва.

„ Още в предното ръководство, преди ГЕРБ да смъкват държавното управление, ние декларирахме доста ясно, че не сме уверени дали те имат проект. Оказа се първо, че нямат проект и второ, че не могат да намерят сътрудници, и сме извънредно обезпокоени от това, което следва. „ Демократична България “ няма по какъв начин да поддържа мандат на ГЕРБ, несъмнено, и сме дали задоволително причини към този момент, главно свързани с корупцията. За да може да се водят някакви диалози, би трябвало да се види смяна в ГЕРБ “, безапелационен бе Мирчев.

„ Когато да вземем за пример те споделят – „ ние сме за правосъдна промяна “, да забележим нещо действително, тъй като следващи избори изясняват по какъв начин са за правосъдна промяна, само че в действителност Гешев си стои като основен прокурор и пази хората от ГЕРБ “, разяснява още националният представител от Демократична България.

По думите му ГЕРБ през днешния ден и ГЕРБ преди четири избора, няма никаква смяна. „ Ако си спомняте априлските избори и юлските, когато мандатът отиваше при ГЕРБ, нямаше даже кой да приказва с тях. Те първо предложиха държавно управление, по-късно се отхвърлиха “, уточни Мирчев.

На въпрос какви дейности ще подхващат от Демократична България, в случай че третият мандат пристигна при тях, той отговори по този начин:

„ Ще ви отговорим сега, в който пристигна при нас. Още първият не е даден. След това „ Продължаваме промяната “ с втория би трябвало да дадат ясна индикация. Но това, което би трябвало да се случи е да има ръководство, никога обаче непременно и никога против правилата. Ние първия мандат на ГЕРБ сигурно няма да подкрепим “, акцентира Ивайло Мирчев.

Попитан кой чака, че ще бъде новият ръководител на Народното събрание, той съобщи следното:

„ Гласуването по-късно ще покаже. Ние няма да подкрепим предлагането на ГЕРБ на този стадий. Ще подкрепим Никола Минчев. Такова решение взе парламентарната група “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР