За да може да работи ефективно МБАЛ Св. Анна“ трябва

...
За да може да работи ефективно МБАЛ Св. Анна“ трябва
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Кметът на Варна трябва да оттегли иска срещу новото ръководство на МБАЛ Св. Анна

За да може да работи дейно МБАЛ „ Св. Анна “ би трябвало новият ръб на шефовете да стартира работа. Това сподели министърът на опазването на здравето в оставка проф. Христо Хинков пред БНР-Варна във връзка тежкото финансово положение на регионалната болница.

По думите на министъра всичко е в ръцете на кмета на Варна, защото единствено той може да отдръпна желае на Общината в Съда, заведен против назначението на новия ръб от предходния кмет.

„ Финансовото положение на болничното заведение е тежко и би трябвало да се направи възстановителен проект, само че се чака решението на кмета “, сподели още министър Хинков.

Преди месец управлението на най-старата варненска болница излезе с позиция, в която отхвърля изказванията, че лечебното заведение е пред банкрут.

„ От месеци огромни български банки са в подготвеност да обезпечат заем, с който МБАЛ „ Света Анна – Варна “ да изведе на чисто финансовите си индикатори и да проработи без отговорности. Дали и по кое време това ще се случи, ще реши страната в лицето на Министерството на здравеопазването в качеството си на максимален акционер и притежател на лечебното заведение “, обявиха от МБАЛ " Св. Анна ".
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР