За да може човек да прави независим избор, той трябва

...
За да може човек да прави независим избор, той трябва
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Европа трябва да има собствен военен капацитет

За да може човек да прави самостоятелен избор, той би трябвало да има самостоятелен потенциал и самостоятелен запас. Европа би трябвало да има личен потенциал, съобщи министър председателят Кирил Петков пред Дарик във връзка концепцията на френския президент Еманюел Макрон за основаване на обща европейска войска, само че предизвести, че може да се заформи дискоординация при едно такова деяние.

„ От тази позиция мисля, че президентът Макрон има мощна позиция в тази посока, тъкмо с възприятието Европа да има личен избор и, въпреки това, да не бъде потребител на сигурност, а да бъде градивен основател на сигурност. Едновременно с това би трябвало да помислим деликатно да нямаме прекомерно доста паралелни съюзи, тъй като хората са едни, техниката е една и би трябвало да се намерения тази тактика да бъде надграждаща НАТО-ЕС, а не би трябвало да бъде на база на конкуренция сред двата съюза, тъй като тогава има заплаха да разделим ограничавания запас в две направления и да се сътвори дискоординация “, разяснява Петков.

„ Европа би трябвало да има личен потенциал, само че той би трябвало да надгражда и да се координира добре с НАТО, с цел да бъде градивно, а не отслабващо решение “, сподели министър-председателят.

За обща европейска войска, с която Европейски Съюз да се пази от Русия и даже от Съединени американски щати, Макрон заприказва през 2018 година, а тогавашният американски президент Доналд Тръмп подлага на критика предлагането, като го назова „ обидно “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР