За да кандидатствате за настаняване в общинско жилище, е необходимо

...
За да кандидатствате за настаняване в общинско жилище, е необходимо
Коментари Харесай

На какви условия трябва да отговаряте, за да получите общинско жилище.

За да кандидатствате за настаняване в общинско жилище, е належащо вие и членовете на вашето семейство да дават отговор на няколко условия:

Поне един член на фамилията би трябвало да е българин и да има адресна регистрация и непрекъснат адрес на територията на общината, в която желае да бъда настанен в общинско жилище.

Всяка община в своя разпоредба дефинира разнообразни условия. За София и Пловдив да вземем за пример условията са човек да има непрекъснат адрес там повече от 10 години без спиране, за Варна и Бургас – повече от 5 години без спиране.

Второто изискване е да не притежавате никакви парцели на територията на общината, в която желаете да получите общинско жилище или в околните до нея обитаеми места. Това значи да не сте притежател на жилище, вила, незастроени поземлени парцели или идеални елементи от такива парцели. Не би трябвало да притежавате заводи, работилници, магазини, хранилища или идеални елементи от тях. Както и да нямате учредено право на прилагане или на градеж върху някой от посочените парцели.

Третото условие е да не сте прехвърляли, посочените нагоре типове парцели, на други лица през последните 10 години.

Вдигат цените на общинските жилища в София

Освен това не би трябвало да притежавате имущество на обща стойност, по-голяма от 1/2 от междинната пазарна цена на жилище, съответстващо на потребностите на фамилията
 istock istock
1/4 от общия годишен приход на членовете на фамилията не може да покрие разхода за междинна пазарна наемна цена за жилище, съответстващо на потребностите на фамилията.

В последните две години не би трябвало да сте живял в общинско жилище и не би трябвало да сте  отстраняван от престояване в него заради неспазване на контракта за наем.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР