За да имате млада и здрава кожа, е важно да

...
За да имате млада и здрава кожа, е важно да
Коментари Харесай

Тиквени семки, червен пипер и яйца за млада и сияйна кожа

За да имате млада и здрава кожа, е значимо да се храните вярно, както и да полагате постоянни грижи за нея.

Ето пет суперхрани, които подаряват със здраве и хубост, показани от „ Cumhuriyet “.

Тиквени семки

Като отличен източник на цинк, тиквените семки обновяват кожните кафези, оказват помощ за контролиране на равнищата на колаген и подкрепят хубостта на кожата.

Моркови

Доста богати на витамин А, морковите са доста потребни както за здравето на очите, по този начин и за здравето на кожата. Витамин А прави кожата по-красива и оказва помощ за попречване на петна. Освен това морковите усъвършенстват положението на кожата с помощта на каротеноидите в състава им и ви вършат да изглеждате по-млади.

Вода

Водата е от значително значение за поддържане на хидратацията на кожата, а дехидратацията се отразява отрицателно на нейната конструкция. Водата оказва помощ на кожата да се освободи от токсините. Освен това водата, като контролира кръвообращението, подхранва кожата и я прави сияйна и красива.

Червен пипер

Червеният пипер е мощен антиоксидант. Благодарение на съдържащия се в него витамин Е той поддържа еластичността на кожата, предотвратява увреждането ѝ и ѝ оказва помощ да остане млада. Освен това аленият пипер, богат на витамин С, съдържа и каротеноиди, които контролират кръвообращението. Витамин С е доста значим за здравето на кожата. Той се бори със стареенето и оказва помощ за понижаване на образуването на бръчки.

Яйца

Яйцата, които са богати на витамини от група В, в това число В12, както и на А и D, са и източник на минерали. Яйцата, които са богати на протеини, подкрепят образуването на колаген, който също е доста значим за кожата, регенерират клетките и подтикват производството на еластин. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР