За да имате богата реколта, необходима ви е само една

...
За да имате богата реколта, необходима ви е само една
Коментари Харесай

За да имате богата реколта, необходима ви е само една съставка

За да имате богата годишна продукция, нужна ви е единствено една съставна част

За да имате богата годишна продукция, належащо е да положите старания. Може да постигнете всичко това без потреблението на нездравословни химикали.

Всичко, от което се нуждаете, е британска сол, която може да си закупите от аптеката.

Смесете малко вода с британска сол в спрей бутилка и по-късно напръскайте растенията. Освен че, сместа подхранва растението, ще предотврати изсушаването и ще прогони паразитите.

Английската сол е доста известна и ценена добавка в органичното градинарство, тъй че в случай че желаете по-здравословни артикули, това е отлична причина да започнете да я употребявате.

Магнезиевият сулфат е доста ефикасен и гальовен в това време, когато става въпрос за грижа за растенията, не е безценен и можете да го употребявате както за градинските, по този начин и за скасийните растения. Английската сол е отлична за по-буйна трева, за буйни цъфтящи рози, само че и за по-здравословни зеленчуци.

Как работи?
Просто усъвършенства и обогатява почвата, дава жизнеспособност на растенията, без значение дали става дума за стайни цветя, тревни площи, дървета или аграрни култури.

За разлика от други торове, британската сол не се натрупва в земята с течение на времето, тъй че е доста безвредна за приложимост.

Как се употребява?
За саксийни цветя е належащо да се разтворят 2 супени лъжици британска сол в 3800 мл. вода, с тази примес поливайте растението най-малко един път месечно. Разбира се, може и по-често.

За да се възползва растението от свойствата на британската сол, най-добре е да го поставите на слънчево място, само че не прекалявайте.

За зеленчукови култури вземете една чаша британска сол, на всеки 10 квадратни метра земя и я смесете с почвата.

Солта може да се употребява и за зеленчуци и плодове. Напълнете ръчна пръскачка на 3800 мл. вода 1 супена лъжица сол. С тази примес се пръска почвата след засяването, след покълване и по време на растежа.

Поставете две супени лъжици британска сол в дупката по време на засаждане. По време на растежа може свободно да пръскате растенията с гореспоменатия разтвор.

Можете да вършиме същото с чушките, единствено два пъти седмично, пръскайте почвата с този разтвор и чушките ще бъдат доста по-големи.

По същия метод третирайте и обичаните си цветя.

Тревата ще бъде по-гъста и ще има по-красив зелен цвят, в случай че я напръскате с разтвор от вода и британска сол, а също по този начин можете да третирате и стволовете на дърветата. Поставяйте 2 супени лъжици британска сол на 1 квадратен метър в земята към стволовете, три или четири пъти годишно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР