За да имаме средства за икономика, социална политика и здравеопазване,

...
За да имаме средства за икономика, социална политика и здравеопазване,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За да имаме средства за икономика, социална политика и здравеопазване, първото условие е да спрем кражбите в държавата

За да имаме средства за стопанска система, обществена политика и опазване на здравето, първото изискване е да спрем кражбите в страната, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос за присъединяване на България в международното ревю " ЕКСПО 2020 " в Дубай.

Тя подсети, че казусът към този момент е предаден на прокуратурата поради открити нарушавания при осъществяване на контракта с консорциума ДЗЗД " България ЕКСПО 2020 " и добави, че повече пари по тази договорка няма да се заплащат.

Седемстотин страници е досието с отчети на проверяващите органи, със свидетелски показания за случвалото се. Този отчет към този момент е на бюрото на прокурори, които се занимават със случая, сподели Нинова. Тя осведоми, че един от очевидците - участник в събитията, който е давал показания, е получил телефонно позвъняване да ги отдръпна. Няма да стане по този начин, уважаеми, които и да сте, безапелационна беше Нинова. 

Тя посочи, че министерството е направило над 6 инспекции по случая и са направени няколко отчета. Кореспонденция с компанията не върви, доклади няма, съобщи Нинова и добави, че за преписка е бил подаден адрес на компания, която не взе участие в контракта, не е съучастник в консорциума и е на гръцки жител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР