За да имаме конкурентни заплати спрямо ЕС, трябва да създадем

...
За да имаме конкурентни заплати спрямо ЕС, трябва да създадем
Коментари Харесай

Мика Зайкова: За да имаме конкурентни заплати спрямо ЕС, трябва да създадем условия за развитие на бизнеса

За да имаме конкурентни заплати по отношение на Европейски Съюз, би трябвало да създадем условия за развиване на бизнеса. Това сподели стопански анализатор Мика Зайкова в предаването " Денят на фокус " по " Фокус ".

" Правилно означиха от Съвета за стопански разбори, че стопанската система на България се развива на 2 скорости. Аз бих споделила на 3, тъй като има разлика сред София и огромните градове, само че има разлика сред София, огромните градове и другите обитаеми места. По принцип, с цел да се развива стопанската система е нужна среда. Тоест са нужни предварителни условия, които да основат среда за вложение ", изясни тя.

Според нея хората, които са в Народното събрание би трябвало да оставят персоналното си и партийно его у дома и да помислят за България и за българите, тъй като ние сме на последно място по развиване, а на първо по смъртност.

" Разбира се, че българите могат да имат конкурентни заплати по отношение на други страни от Европейски Съюз, стига нашата просветителна система да бъде на високо равнище. В продължение на 30 години ние разрушаваме нашата просветителна система. Второ, българинът би трябвало да е здрав, т.е. би трябвало имаме добра здравно-осигурителна система. Трето, ние би трябвало да създадем условия за развиване на бизнеса и привличане на вложения ", счита Зайкова.

Относно приемането на еврото, икономистът обърна внимание, че образецът на Хърватия демонстрира очевидно, че когато едно държавно управление утвърди положителни ограничения, инфлацията няма да се промени, по простата причина, че ще има доста облекения, когато влезем в Еврозоната.

" За да влезем в Еврозоната и Шенген ни би трябвало устойчиво държавно управление, не за пет или шест месеца до локалните избори, а за 4 години, колкото е по Конституция. За да може всички политики, които са заложени в управническата стратегия, да станат действителност. И по тази причина желая да обърна внимание, че не Народното събрание може да увеличи приходите, а бизнесът. Парламентът може да вдигне минималната работна заплата, само че оттова нататък всичко зависи от развиването на бизнеса. Тоест отново стигаме до вложенията ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР