За да има стабилно правителство през зимата, трябва да има

...
За да има стабилно правителство през зимата, трябва да има
Коментари Харесай

Делян Добрев: Трябва да има предсрочни избори, за да има стабилно правителство зимата

„ За да има устойчиво държавно управление през зимата, би трябвало да има предварителни избори.  Програмата на съдружните сътрудници цели партията да остане в ръководството още няколко месеца. “ Това съобщи пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев.

„ Те управляваха година и 2 -3 месеца без стратегия, в този момент внезапно за 2-3 дни написаха стратегия. В нея няма и един ред за това какво ще се случи в случай че спрат доставките на газ от Русия “, съобщи Добрев.

В четвъртък следва чуване на премиера и на енергийния министър, на което ГЕРБ ще сложи няколко въпроса.

„ Освен това дали ще има газ, ще ги питаме и за цената. Днес още няма цена на газа. Бизнесът работи, ще заплати сметка, само че не знае какъв брой коства газът, който използва сега “, сподели Добрев и добави, че най-вероятно ще има „ значително нарастване “.

„ Поне 20-30%, по тази причина не го афишират “, счита Добрев.

„ Чакат евентуално да намерят тези 121 депутати, вероятно да образуват някакъв кабинет и тогава техният ръководител на КЕВР да каже за нарастването “, изясни тезата си Добрев.

По думите му страната ни не разполага с задоволително количество газ.

„ В момента не се нагнетява газ в Чирен! Газохранилището е празно “, съобщи Добрев.  

По последни данни газовото вместилище е запълнено на 35%. В понеделник следва да започва ремонт на „ Северен поток 1 “, а опасенията са, че след него газ към Европа още веднъж няма да има.

„ Към Европа газ идва през доста газопроводи ”, изясни Добрев. „ От „ Северен поток 1 “ са единствено 20% “, разясни той, само че сподели, че в случай че газът бъде пресечен напълно „ тогава ще има сериозен проблем “.

„ Ако се случи този тъмен сюжети, би трябвало да има спешни проекти освен в България, а в целия Европейски Съюз “, безапелационен беше Делян Добрев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР