За да има правителство, първо трябва да се формира евроатлантическо

...
За да има правителство, първо трябва да се формира евроатлантическо
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Евроатлантическото мнозинство да разпише документ с приоритети

За да има държавно управление, първо би трябвало да се образува евроатлантическо болшинство и да се подпише документ с ясни цели. За коалиция е доста мъчно да се приказва, само че би трябвало да се вкара геополитиката във вътрешната политика.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria дипломатът и някогашен външен министър Надежда Нейнски.

Ако се образува болшинство по цели ще е без смисли чий е мандатът. Другото болшинство ще е неразбираемото болшинство на ползите, което ще докара до още по-голяма радикализация в българското общество.

По отношение на Украйна нямаме явен политически знак. Трябва да се види кой зад какво стои. Само по този начин ще се върнем доверието на сътрудниците ни в Европейски Съюз и НАТО. 

Програмното или експертното държавно управление е смокинов лист, зад който се крият политиците, които не желаят да поемат отговорност.

Няма по какъв начин да влезем в Шенген без постоянно държавно управление.

По отношение на Северна Македония пристрастеностите би трябвало да минат на назад във времето. Има оптимистични нотки в решението, което е взето. Процесът ще бъде комплициран. Ние ще следим с внимание дали ще се признаят българите като държавотворен народ и решението за признаването на общата ни история. Трябва да се стремим към контракта за добросъседство от 2017 година, решенията на Европейския съюз и спазването на правата на българите там. Работа на техните партии е смяната на конституцията им.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР