За да има нормални процеси в държавата, трябва да се

...
За да има нормални процеси в държавата, трябва да се
Коментари Харесай

ДПС: Трябва да се смени формулата и визията за управление


За да има естествени процеси в страната, би трябвало да се смени формулата и визията за ръководство и правене на политика в страната - това е споделил ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в поздравлението си към деятелите на Движение за права и свободи в област Монтана, оповестиха от пресслужбата на придвижването.

Председателят на Движение за права и свободи е взел участие в полемика, отдадена на политическата интензивност. Той е подчертал смисъла на политическото присъединяване в процесите за взимане на решения в страната. " Когато някой вместо нас дефинира политиката и посоката за развиване на страната, а те са неправилни, би трябвало да се направи смяна ", е споделил Карадайъ и е призовал за интензивност и готовност партийните структури на Движение за права и свободи.

Карадайъ е добавил още, че при сформирането на този кабинет, от Движение за права и свободи са предизвестили, че основата и структурата са неверна и ще създава неверни политики. Днес сме очевидци, че прогнозата ни се сбъдна, допълнил той. Председателят на Движение за права и свободи е припомнил, че тогава са предложили и опция - Движение за права и свободи би подкрепило стратегия за ръководство на страната без да участваме директно в ръководството. По думите му " се избра неверната формула ".

Включването на националистите във властта, съгласно Карадайъ, е доста рисково и това се потвърждавало всеки ден. Той е показал още, че " В Испания популистите основават напрежение. Това е заразно и се придвижи в Италия. Такива процеси на Балканите са доста по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една страна сега живее с визиите, че граничи със себе си. Нито една страна не прави изключение в това отношение. От тази позиция популизмите и национализмите на Балканите имат естествена среда и доста по-бързо могат да се развият в рискова посока. Освен това, от съставянето на държавното управление до през днешния ден няма нито една държавна политика, за която да можем да дадем позитивна оценка ".

Председателят на Движение за права и свободи е споделил още, че властта като структура и настройка, като начало би трябвало да бъде изменена, а дружно с това и като политика би трябвало да бъде изменена. " И по тази причина нашите апели са, като начало те да се поправят и да махнат нездравословните детайли. Ако сами не се поправят и не отстранен нездравословните детайли, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и отначало да я престроим ", прибавя Карадайъ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР