За да гледате как Луната се усмихва“ на Венера, когато

...
За да гледате как Луната се усмихва“ на Венера, когато
Коментари Харесай

Луната ще се „усмихне на Венера тази нощ, ще видите и Да Винчи СНИМКИ

За да гледате по какъв начин Луната се „ усмихва “ на Венера, когато е образно доста покрай втората планета от Слънцето, би трябвало да се разсъните рано сутринта в четвъртък, 9 ноември. Точно преди изгрев Луната ще се вижда на нощното небе под формата на полумесец, а до нея ще бъде ярката Венера.

Астрономите назовават ​​това образно доближаване на Венера и Луната едно от най-красивите астрономически феномени тази година. Луната е във фаза, в която повърхността й е единствено отчасти осветена от Слънцето и по тази причина преди зазоряване тя ще наподобява като полумесец и по този метод ще наподобява на усмивка.

Следователно може да наподобява, че Луната се „ усмихва “ на ярката Венера, ситуирана до спътника на Земята. Всъщност и двата обекта са надалеч един от различен, утре заран ще наподобяват доста близо, пише Live Science.

Това астрономическо събитие може да се следи от 3 сутринта до зори. В този случай би трябвало да погледнете първо на изток, а по-късно на югоизток, когато Луната и Венера са по-високи в небето.
 Луна, Венера Астрономите назовават ​​това образно доближаване на Венера и Луната едно от най-красивите астрономически феномени тази година Снимка: Live Science
По това време единствено 15% от Луната ще бъде осветена от светлината на Слънцето, а Венера ще свети над нея в горния десен ъгъл с големина -4,3. Напомняме ви, че колкото по-ниска е тази стойност, толкоз по-ярък е астрономическият обект.

Сега Луната и Венера са най-ярките обекти на нощното небе след Слънцето. Въпреки че двойката може да се види с просто око, учените предлагат потреблението на бинокъл или телескоп, с цел да се видят някои от детайлите на лунната повърхнина.

Най-интересното е, че ще бъде осветена и тъмната страна на Луната. Това събитие се назовава сиянието на Да Винчи. В този случай част от Луната е осветена от светлината на Слънцето, отразена от облаците на Земята.

Също по този начин, съгласно учените, до момента в който наблюдавате няколко астрономически обекта, ще бъде допустимо да забележите, че Венера за малко ще изчезне зад Луната. Въпреки че такова затъмнение може да се случи след изгрев слънце и затова може да се види единствено благодарение на телескопи.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР