За да финансира здравните и социални услугиРеформата му среща остри

...
За да финансира здравните и социални услугиРеформата му среща остри
Коментари Харесай

Джонсън обяви повишаване на данъци

За да финансира здравните и обществени услуги
Реформата му среща остри рецензии

Британският министър председател Борис Джонсън оповести през днешния ден проект за повишение на осигурителните вноски в страната. Със събраните спомагателни средства ще се финансират здравни и обществени услуги, наранени тежко от пандемията от ковид, съобщи Би Би Си.

Новият здравен и застрахователен налог ще бъде въведен от април 2022 година Тогава осигурителната вноска ще се увеличи с 1,25%, като ще се заплаща по едно и също време от работодатели и чиновници. А от 2023 година ще се трансформира в спомагателен налог върху приходите.

Планът на Джонсън е подложен на остри рецензии, най-вече поради това, че опонира на предизборната стратегия на консерваторите, които дадоха обещание да не покачват налози.

Пред депутати, пред които показа проекта си, министър председателят призна, че той е в прорез с предизборната платформа на торите, само че уточни, че и “глобалната пандемия не е била в ничия програма”.

Джонсън уточни, че с спомагателните вноски ще се обезпечат 36 милиарда паунда през идващите три години за чиновници на първа линия, което ще съставлява “най-голямата догонваща стратегия в историята на английското здравеопазване”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР