За да е ясно на всички кой реално ръководи Министерство

...
За да е ясно на всички кой реално ръководи Министерство
Коментари Харесай

Улица Славянска осъмна като ул. Пеевска, поискаха оставка на сламения човек Караниколов

За да е ясно на всички кой действително управлява Министерство на стопанската система и чии ползи пази „ министър “ Караниколов, деятели на „ Да, България! “ преименуваха ул. „ Славянска “ на ул. „ Пеевска “.

Към новите табели на кръстовището на улицата с ул. „ 6-ти септември “ е добавена и табела с къса информация за действителния принципал на министерството.

Надписът върху нея гласи:

„ Делян Пеевски е подкупен български политик, медиен магнат и предприемач. Заедно с други български и съветски мафиоти, има огромна част от българската стопанска система Управлява империята си с подвластното му Министерство на стопанската система. Емил Караниколов от дълго време извършва поръчки на Пеевски. Помага му със скандалното придобиване на Булгартабак и Дипломатически клуб Бояна. Като министър прокарва апетитите му към София Тех Парк, Дунарит и Българска банка за развиване, която се чака да се трансформира в идната КТБ. "

Освен акцията по тъмна доба „ Да, България! “ излезе и с остра декларация, в която изиска оставката на икономическия министър. Ето я в цялостен текст:

Отново призоваваме министър-председателя и народните представители да потърсят политическа отговорност от министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Министъра подканяме за малко достолепие, тъй че да ограничи непоправимите вреди върху цели браншове в стопанската система и да престанем да затъваме във всестранното усещане на България като капиталова дестинация от бананов вид.
Използването на страната като персонален инструмент, свадите в оръжейната промишленост, назначението на офшорен юрист за шеф на държавната комерсиална банка и пагубните резултати в привличането на задгранични вложения са съответните аргументи за оставката.

Като в приказката „ крадецът вика – дръжте крадеца “ Караниколов упрекна неотдавна протестиращите служащи от „ Емко “ в рекет към страната. Същата тази страна, която месеци наред под неговия контрол извършваше рейдърска офанзива по отношение на частния индивид, в която явно преодоляването на сдружението оправдава средствата и ресурсите от хазната, а спазването на закони и конституция е единствено на думи (публичното оповестено помиряване сред „ Емко “ и страната занапред ще би трябвало да устои инспекцията на времето, като е ясно, че апетитите за оръжейни активи остават високи…). Данъкоплатците обаче нямаха и нямат потребност от никакво раздуване на „ сметката КТБ “ посредством следващите странни търговски покупко-продажби, управлявани от министъра.

При офанзивата против „ Емко “ Караниколов впрегна държавните лостове в интерес на мътни частни ползи, неумело прикривайки се зад тюлената завесa на загрижеността. Неслучайно седмици наред митингите на засегнатите служащи не стихваха, до момента в който бизнесмени се чудят по кое време „ страната “ ще си пожелае техния бизнес.

Не по-малко скандална е подготовката на новата КТБ – Българската банка за развиване, управлявана от водещия офшорен експерт Стоян Мавродиев. Това крещящо предопределение се случи поради директното предписание на Караниколов. Не се заблуждаваме, че Караниколов независимо е направил този избор – въпреки всичко неговата ролята за налагането му е безспорна, а с нея върви и наложителната политическа отговорност. Подобни неприемливи дейности единствено затвърждават неналичието на предпочитание измежду естествените пазарни субекти да влагат в по-добро бъдеще на страната ни.

Закономерно равнището на задгранични вложения е на най-ниското си равнище, невиждано от години. Независимо от свадите, постоянно има вяра да се стартира начисто. Но принципалът на принципала в стопанската система не е в Министерски съвет, а в огледалото на господин Бойко Борисов и населява хотел „ Берлин “, по тази причина първата стъпка за новото начало е скъсването на компрометираните връзки.

Министър Караниколов е елементарен сламен човек, който не служи на данъкоплатците, нито пък съблюдава конституцията.

Оставка!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР