За да бъде закрит Съветът за електронни медии, страната ни

...
За да бъде закрит Съветът за електронни медии, страната ни
Коментари Харесай

Бетина Жотева скочи на Тошко Йорданов: За да бъде закрит СЕМ, България първо трябва да напусне ЕС

За да бъде закрит Съветът за електронни медии, страната ни би трябвало да излезе от Европейския съюз. Това съобщи ръководителят на медийния регулатор Бетина Жотева в коментар на изразеното от ръководителя на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов мнение, че Съвет за електронни медии би трябвало да се преструктурира или да се закрие.

,,Възможно е да бъде закрит медийният регулатор в страна, която не е членка на Европейския съюз. Ако ръководителят на Комисията по просвета е чел последния контракт на Европейския съюз, има един член 7, в който се споделя, че страните-членки могат да изоставен Европейския съюз или с референдум и в случай че това се случи с България, той умерено може да закрие медийния регулатор. Дотогава ще има медиен регулатор``, акцентира още тя, представена от БНР.
свързани новини91620на 18.06.2021
Относно желанието на депутатите от комисията за промени в Закона за радиото и малкия екран, Жотева напомни, че три работни групи участваха в изработването на последния вид на план за промени в медийното законодателство.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР