За да бъде успешен, вотът на недоверие трябва да събере

...
За да бъде успешен, вотът на недоверие трябва да събере
Коментари Харесай

Преди вота на недоверие към кабинета: 121 гласа са необходими, за да е успешен

За да бъде сполучлив, вотът на съмнение би трябвало да събере безусловно болшинство - 121 гласа.

Българска социалистическа партия има 78 депутати. Ако бъдат подкрепени от групата на Движение за права и свободи, която разполага с 25 народни представители - опозицията ще събере 103 гласа. Не доближават 18 гласа.

Дори и в случай че се прибавят 12 гласа от групата на " Воля " - това отново е незадоволително: стават 115.
Дебатите по вота на съмнение към кабинета ще са на 20 юли Гласуването на вота би трябвало да е 24 часа след разискването му в пленарната зала
Парламентарната аритметика не излиза и с самостоятелните депутати, които са 9. Дори и всички те да гласоподават за предлагането, импортирано от Българска социалистическа партия и вероятно подкрепено от Движение за права и свободи, гласовете за съмнение ще са 112.

За да падне кабинетът, трябват по едно и също време гласовете на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, самостоятелните депутати и на ВОЛЯ - тогава общият брой би бил 124. Но сходен вид наподобява неосъществим.

ГЕРБ разполагат с 95 мандата в този парламент, а Обединените патриоти 21. Общият брой на гласовете на ръководещата коалиция е 116. Достатъчно за нормално болшинство, с което да се създадат промени в кабинета.
Българска социалистическа партия внесе вота на съмнение против държавното управление Гласуването в пленарна зала ще се организира 24 часа след края на разискванията
Има и един подробност - народните представители към сегашния миг в действителност не са 240, а 238.

Причината е, че в последните 24 часа Народното събрание напуснаха по един народен представител от ГЕРБ и ВОЛЯ.

Очаква се обаче до гласуването на вота, идващите в листата да положат клетва.

Централната изборна комисия към този момент реши: Елена Ангелинина ще попълни групата на ВОЛЯ, а музикантът Калин Вельов става народен представител от ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР